Juosten karkuun corgeja, käytävällä piiloon komeroon – brittihovin työntekijät muistelevat, kuinka kohtaamiset kuninkaallisten kanssa ovat menneet pieleen

3:20
Prinssi Philip teki harvinaisen julkisen esiintymisen – mitä kuuluu kuningatar Elisabetin 99-vuotiaalle puolisolle?

Kuninkaallisen perheen henkilökunnallakaan ei ole aina aivan mutkattomia kohtaamisia työnantajiensa kanssa.

MTV Uutiset julkaisee uudelleen vuoden luetuimpia juttuja. Tämä juttu on julkaistu ensimmäisen kerran 16.8.2020.

Kuninkaallisen perheen elämä on monimutkainen ja valtava koneisto, jonka rattaiden pyörittäminen ei onnistu ilman brittihovin henkilökuntaa. Vaikka hovi on täynnä muodollisia kohtaamisia sekä lukemattomia sääntöjä, eivät tilanteet kuninkaallisen perheen jäsenten ja henkilökunnan kanssa aina mene kuitenkaan välttämättä aivan putkeen.

Esimerkiksi entisen hovimestarin Grant Harroldin ensikohtaaminen prinssi Charlesin kanssa ei mennyt lainkaan suunnitelmien mukaan. Harrold aloitti aikoinaan työnsä brittihovissa Charlesin ja tämän vaimon herttuatar Camillan palveluksessa. 

Harroldin mukaan hänen ensikohtaamisensa prinssi Charlesin kanssa meni niin, että prinssi löysi miehen piileksimästä komerosta. Harrold oli nähnyt Charlesin kävelevän käytävällä hänen suuntaansa ja halusi väistyä prinssin tieltä, joten hän avasi käytävällä olleen oven jonka luuli johtavan toiseen huoneeseen. Oven takaa paljastui kuitenkin komero, jonka Harrold tajusi vasta ollessaan sen sisäpuolella. 

Näin ollen Harroldin oli poistuttava takaisin käytävälle komerostaan Charlesin edessä, mikä ilmeisesti selkeästi hämmensi selkeästi ohi kulkenutta prinssiä. 

Charlesin lisäksi Harroldilla ei mennyt aina ihan putkeen prinssin pikkusiskon prinsessa Annen kanssa, jota hän kutsui kerran puhelimessa vahingossa nimityksellä "sir", jota käytetään miehistä. 

– En kuitenkaan joutunut Lontoon Toweriin. Se oli moka, Harrold on muistellut tapausta. 

Entisellä Buckinghamin palatsin kokilla Darren McGradylla sen sijaan oli aikoinaan ikimuistoinen ensikohtaaminen kuningatar Elisabetin kanssa. McGrady tapasi kuningattaren ensimmäistä kertaa tämän rakkassa Balmoralin linnassa Skotlannissa, Elisabetin ollessa kävelyllä koiriensa kanssa. 

– Näin kuningattaren ja hänen corginsa vähän matkan päästä ja innostuin toden teolla. Kuningatar käveli minua kohti ja ajattelin, että "tämä tulee olemaan niin siistiä, saan tavata kuningattaren ensimmäistä kertaa". 

Kohtaaminen ei kuitenkaan sujunut aivan suunnitellusti, sillä McGradyn lähestyessä kuningatarta hänen koiransa alkoivat haukkua kovasti miehen nähtyään ja alkoivat juosta tätä kohti. 

– Pelästyin niin kovasti, että käännyin ja juoksin pakoon. Kuningatar nauroi, se oli hänen mielestään erittäin hauskaa. 

McGradyn mukaan hän ei ollut suinkaan ainut kokki, joka koki urallaan vaivaannuttavan hetken kuninkaallisten kanssa. Kerran eräs toinen kokki nimittäin vahingossa kutsui keittiöön saapunutta Elisabetin puolisoa prinssi Philipiä "teidän majesteetiksenne", ja tämä nimitys on varattu ainoastaan vallassa olevalle monarkille, eli Philipin vaimolle Elisabetille. 

– Meillä oli uusi kokki, joka oli todella hermostunut, ja hän sanoi "Hyvää huomenta, teidän majesteettinne". Philip vain katsahti ja häntä ja hymyili. Hyvä juttu kuninkaallisen perheen jäsenissä on siinä, että he tietävät heidän ympärillään olevien ihmisten olevan hermostuneita, joten se ei mene niin, että he pyörittelisivät silmiään ja sanoisivat että "oletpa typerä". 

Kuningatar Elisabetin henkilökohtainen avustaja Angela Kelly on muistellut myös puolestaan hetkeä, jolloin hän kertoi kuningattarelle, ettei hänen sovittamansa asu sopinut hänelle lainkaan. Kellyn mukaan kuningattarella oli tuolloin sovituksessa varsin räväkkä jakardikankainen asu, jonka printti oli kooltaan melko vaikuttava. 

– Jopa 180 senttimetrinen malli olisi joutunut kamppailemaan saadakseen sen näyttämään hyvältä, ja se todella hukutti hänen majesteettinsa, Kelly on muistellut tapahtumaa. 

–Jälleen kerran, en pystynyt peittelemään paheksuntaani kun hänen majesteettinsa kysyi mielipidettäni. Ilman epäilystäkään sanoin: "Ei todellakaan! Tämä ei sovi sinulle ja se on kerta kaikkiaan väärä kuvio". 

Kellyn mukaan kommentin jälkeen huoneeseen laskeutui jokseenkin jäätävä tunnelma, mutta kuningatar kuitenkin myöntyi lopulta Kellyn mielipiteeseen kuultuaan aviomiehensä Philipin kommentin asiasta. 

– Edinburghin herttua käveli sattumalta hänen majesteettinsa ohi, joka kysyi häneltä mitä mieltä hän oli materiaalista, tietäen, että kuten minunkin niin hänenkin palautteensa on aina rehellistä. "Onko tuo sohvan uusi materiaali?" Philip vitsaili ennen kuin jatkoi matkaansa. 

Lähde: Insider

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja