Juokset, muttet laihdu? Kokeile näitä vinkkejä

Kulutatko lenkkipolkuja päivästä toiseen, mutta urheilu ei tuota toivottua tulosta? Jos haluat kiinteytyä ja kehittää kuntoasi, ota seuraavat vinkit haltuun.

Juoksu on erinomainen laji kesäkilojen kanssa kamppaileville, sillä sitä voi harrastaa missä ja milloin vain. Laihduttajan kannattaa ottaa huomioon kuitenkin muutama seikka, jolla juoksulenkistä saa helposti enemmän irti. 

Pidennä harjoituksiasi

Koko kehon rasvavarastojen kuluttaminen on avainasemassa kapean vyötärön saamisessa. Mitä pidempiä harjoituksia teet, sitä enemmän kaloreita kulutat. Viisi minuuttia lisää lenkkiisi polttaa keskimäärin 50 kilokaloria. Tämän ajatteleminen voi saada sinut jaksamaan seuraavalla juoksulenkilläsi hieman pidemmälle.

Nostele polvia

Vaikka keskittyisitkin kaloreiden kuluttamiseen, älä unohda harjoittaa vatsamakkaroiden alta paljastuvia vatsalihaksiasi. Yksinkertainen tapa vahvistaa keskivartaloa juoksulenkin aikana on polvien nostelu. Päätä juoksulenkkisi juoksemalla muutama minuutti kerrallaan nostelemalla polviasi vatsalihaksiasi apuna käyttäen niin korkealle kuin pystyt. Kaloreita kuluu ja vatsalihakset vahvistuvat!

Vaihtele tahtia

Tasatahtisten juoksulenkkien lomaan kannattaa sijoittaa myös tehokkaita intervallilenkkejä. Nopean ja hidastempoisten juoksun vuorotteleminen on tehokas treenimuoto, joka kasvattaa lihaksia ja kuluttaa paljon energiaa. Aloita harjoitus juoksemalla 400 metrin matka niin kovaa kuin pääset ja hölkkää saman pituinen matka. Toista viisi kertaa.

Älä syö liikaa!

Juokseminen kuluttaa paljon energiaa, mikä saa sinut väistämättä nälkäiseksi. Älä kuitenkaan tuudittaudu uskomaan, että juoksulenkin turvin voit pistää suuhusi mitä sattuu. Jos haluat laihtua, jätä rasvaiset ja sokeriset herkut syömättä, ja keskity nauttimaan ravintorikasta ja terveellistä ruokaa.

Video: Lankutus on tehokas tapa harjoittaa vatsalihaksia. Kokeile näitä viittä uutta versiota tutusta liikkeestä. 


Lue myös:

    Uusimmat