Julkkiskokki Henri Alénin ravintoloiden sähkölaskut kolminkertaistuivat: "Ihmettelen, miten joku voi tarjota lounasta 12 eurolla"

7:10
Henri Alénin mukaan myös ravintoloiden on mahdollista tehdä tehokkaita säästötoimenpiteitä sähkölaskun pienentämiseksi.

Useat ravintolat ovat tiukan paikan edessä sähkönhinnan kallistumisen vuoksi.

Julkkiskokki Henri Alén myöntää, että hänen kuuden ravintolansa sähkökustannukset ovat nousseet huolestuttavalle tasolle Euroopan energiakriisin myötä.

– Täällä Etelärannassa kulut ovat kolminkertaistuneet. Ennen ne olivat noin 2500 euroa ja nyt ne ovat 7500 euroa, Alén kertoo MTV Uutisille.

Ravintoloitsijan mukaan säästötoimenpiteet on aloitettu. Hänen mukaansa esimerkiksi uunit on totuttu laittamaan päälle heti työpaikalle saapuessa, mutta nyt niitä käytetään vain tarvittaessa.

– Iso uuni vie viisi kertaa enemmän energiaa kuin iso kiuas.

Energiakriisin ja raaka-aineiden hinnan nousun myötä ravintolat joutuvat Alénin mukaan tiukille.

– Ei se ole kestävää, hän toteaa kaunistelematta.

Lisäksi annosten hinnat tulevat Alénin mukaan todennäköisesti nousemaan. Vaikeimmassa paikassa ovat julkkiskokin mukaan suurtalouskeittiöt ja leipomot.

– Ihmettelen, miten joku voi tarjota lounasta 12 eurolla. 

Mitä vinkkejä Alénilla on kotitalouksien sähkölaskun hillitsemiseksi? Katso koko haastattelu videolta!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja