Julkkikset kannustavat homoseksuaaleja

TEDx Helsinki -tapahtumaa varten tehdyllä Kaikki muuttuu paremmaksi -videolla nähdään julkisuudesta tuttuja henkilöitä rohkaisemassa seksuaalisen suuntautumisensa kanssa painivia.

Tärkeästä asiasta puhuvat muun muassa ulkoministeri Alexander Stubb, oikeusministeri Tuija Brax, juontaja Marco Bjurström, malli Nanna Grunfeldt ja tv-tuottaja Mikko Silvennoinen. Kaksi viimeksi mainittua ovat kertoneet olevansa homoseksuaaleja.

– Meillä kaikilla ihmisillä, sullakin, on yksi kysymys, mitä me kysytään koko elämämme. Se on maailman kaunein ja hienoin kysymys. Ja se on: Kelpaanks mä? Bjurström sanoo liikuttuen sanoistaan.

– Mä toivon ja mä tiedän, että kaikki muuttuu oikeasti paljon paremmaksi, kun sä löydät sen oikean porukan ja ihmiset. Koska niitä on kuitenkin paljon, jotka välittää ja uskaltaa sanoa, että sä kelpaat, hän jatkaa.

Silvennoinen kertoo videolla omista nuoruuden kokemuksistaan pienellä, pohjoiskarjalaisella paikkakunnalla.

– Minä itse olin sellainen poika, että kaikki joukkueurheilulajit tuntuivat suorastaa pahalta, kun kaikki kundit olivat niin aggressiivisen kilpailuhenkisiä, ja mä olin niin surkee. Mulla oli kutonen liikunnassa. Minä kuuntelin Madonnaa, ja kaikki muut Kiihtelysvaarasssa kuuntelivat hevirokkia, hän antaa esimerkin.

– Mua kiusattiin siitä, että mä oon neitimäinen. Musta on ihana olla neitimäinen, Silvennoinen hehkuttaa.

Alexander Stubb painottaa, että asiasta kannattaa puhua jollekin läheiselle ihmiselle, sillä se helpottaa.

– Homoseksuaalisuus on ihan yhtä luonnollista kuin heteroseksuaalisuus. Usko siihen, mitä sä oot, ole oma itsesi ja nauti siitä, hän sanoo.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja