Jukka Virtanen haikeana Salmisen poismenosta: Simo hiipui pois

Jukka Virtanen muistaa edesmenneen Simo Salmisen ennen kaikkea tarkkana ja huolellisena taiteilijana.

Pitkästä televisio- ja elokuvaurastaan muistettava näyttelijä Simo Salminen menehtyi keskiviikkona Salossa pitkään jatkuneen sairauden päätteeksi. Muun muassa Uuno Turhapuro -elokuvien Sörsselssöninä tutuksi tullut Salminen oli kuollessaan 82-vuotias.

Viihdetaiteilija Jukka Virtanen ehti tehdä Salmisen kanssa vuosien ajan yhteistyötä. Ensimmäinen muisto kollegasta hymyilyttää yhä.

– Hän oli pellehyppääjänä olympiavuonna uimastadionilla, nimellä Liukas Lätkä. Juuri kun hän oli valmistautumassa hyppyynsä, stadionille tuli tieto että Armi oli juuri valittu maailman kauneimmaksi naiseksi USA:ssa! Koko stadion räjähti huutoon – ja Simon ajoitus meni aivan pieleen ja hän lätsähti mahalleen veteen. Sillä kertaa hän ei voittanut, Virtanen muistelee.

Virtanen luonnehtii pitkäaikaista ystäväänsä ja kollegaansa ennen kaikkea tarkaksi ja huolelliseksi taiteilijaksi.

– Simo oli hyvin tarkka. Hän mietti aina, miten tekee ja siitä neuvoteltiin yhdessä, kaikesta sovittiin tarkasti. Osasi hän improvisoidakin, mutta hänellä oli aina tarkat askelmerkit päässään. 

Hannele Lauri kuvaili Salmista MTV.fille torstaina "liiankin nöyräksi". Myös Virtasen mukaan Salmisella oli erityinen kyky hauskuuttaa pitämättä itsestään suurta meteliä.

– Hän oli aivan erinomainen "kakkosmies" – koomikoillahan täytyy aina olla se, jota potkitaan vähän päähän. Simo osasi sen. Ja kaiken lisäksi hän oli mahdottoman monipuolinen: hänhän oli taitava kuvanveistäjäkin, teki aivan mainioita taideteoksia.

Viimeisinä vuosinaan Salminen eleli Virtasen mukaan omissa oloissaan, ja miesten viimeisestä tapaamisesta onkin aikaa. Muistot kuitenkin säilyvät mielessä aina.

– Simo hiipui pois. Teimme kuitenkin valtavasti töitä yhdessä ja minulla on niiltä ajoilta hyvät muistot. Simo oli todellinen ammattilainen.

Lue myös:

    Uusimmat