Jukka Poika avioerosta: Kyse monisyisistä asioista

Jukka Poika kertoo STT:n haastattelussa fanittavansa omaa äitiään ja ahdistuvansa rutiineista.

Supersuosittu muusikko Jukka Poika käynnisti uransa Soul Captain Bandissä, minkä lisäksi hänet muistetaan muun muassa kokoonpanosta Kapteeni Ä-ni. Keväällä kolme Emma-patsasta pokannut Jukka Poika on innostunut myös musiikin tuottamisesta.

Laulaja - oikealta nimeltään Jukka Rousu - asuu nykyään avoliitossa. Hän on eronnut vaimostaan, jonka kanssa hänellä on kolme lasta.

Tähti torjuu kyselyt erosta.

– Kyse on kahden ihmisen välisistä, monisyisistä asioista. Niiden ruotiminen haastattelussa ei voisi mitenkään antaa kokonaiskuvaa.

"Fanitan äitiä"

Tornion lapsuusmaisemat herättävät Jukka Pojassa yhä tunteita. Hän käy seudulla silloin tällöin keikoilla.

– Jotenkin se onnistuu aina muistuttamaan, minkä takia tuntui hyvältä muuttaa pois.

Hän korostaa, että kyse on henkilökohtaisesta tuntemuksesta. Se liittyy laajemminkin pieniin paikkakuntiin ja syrjäkyliin.

– Siellä on vähän sellasta "mikähän sie luulet olevas" -meininkiä. Epävarmuus kääntyy uhmaksi ja yhdistyy känniin.

Enemmän kuin ketään muuta tähti fanittaa äitiään. Äidin asenne selviytyä tilanteesta kuin tilanteesta on rohkaiseva esimerkki.

Jukka Pojan vanhemmat tekivät 90-luvulla konkurssin. Perhe muutti sen jälkeen pääkaupunkiseudulle ja vanhemmat erosivat. Rahaa ei tahtonut kunnolla riittää edes ruokaan.

– Äiti on ahkerin ja uutterin tietämäni ihminen. Hän otti vastaan työtä, jota sai, ja katsoi samalla parempaa. Alkuun hän oli siivoojana.

Rutiinit ahdistavia

Nykyään Helsingissä asuva Jukka Poika pitää itseään ulospäin suuntautuneena, mutta kertoo väsyvänsä toisinaan sosiaalisuuteen ja aktiivisuuteen. Silloin hän unohtuu omiin ajatuksiinsa.

– Jumitan. Mun mieli on silloin jonkinlaisessa tilassa, joka ei pysty ottamaan tarkkoja viestejä ulkopuolelta, hän kuvailee.

Rutiinit ahdistavat luovaa ihmistä. Nuorenakin hänelle riittivät koulun rutiinit, eikä hän kaivannut enempää ohjattua toimintaa.

Jukka Poika näkee itsensä hajamielisenä. Laskujen maksaminen saattaa unohtua tai arkiset työt voivat seistä. Se häiritsee ajoittain läheisiä, jotka ovat tarkkoja tällaisissa asioissa.

Laulaja osaa kuitenkin tehdä töitä käsillään. Meneillään on skeittirampin rakentaminen omaan pihaan. Velikin on ollut auttamassa. Ramppi valmistuu pian, sitten siellä skeittaillaan ainakin veljen ja lasten kanssa.

Lasten aamulähdöissä tähti on kuitenkin pedantti, sillä ei halua aiheuttaa muille harmia myöhästelyillä.

– Pitää vaan olla se aikuinen, vaikka se joskus tuntuukin niin kummalliselta.

(STT – SINI IHANAINEN-ALANKO – MTV VIIHDE)

Lue myös:

    Uusimmat