Jukka Jalosen valta ja vastuu yhä suurempia - Jääkiekkoliitto ilmoitti uudesta tehtävänjaosta

Suomen jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen ottaa entistä suuremman vastuun suomalaisen jääkiekon kehittämisestä. Jääkiekkoliitto tiedotti tänään, että huippu-urheilujohtajan paikalta lähtevälle Rauli Uramalle ei nimetä välittömästi korvaajaa.

Urama siirtyy liitosta TPS:n palvelukseen ensi viikolla. Jääkiekkoliitto on päättänyt organisoida huippu-urheilun johtamisen uudelleen kaudeksi 2020-21, ja Uraman seuraajan kartoitusta jatketaan kaikessa rauhassa.

Uraman vastuut jaetaan Jukka Jalosen, alle 20-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentajan Antti Pennasen ja nuorisomaajoukkueiden GM:n Kimmo Oikarisen kesken. Naisten ja tyttöjen maajoukkueiden vastuuhenkilönä jatkaa GM Tuula Puputti.

Jukka Jalosella on sopimus Leijonien päävalmentajan tehtävästä keväälle 2022 saakka. Sen lisäksi hän vastaa jatkossa nuorisomaajoukkueiden valmennuksen johtamisesta, mikä pitää sisällään muun muassa pelin ja valmennustoiminnan kehittämisen. Lisäksi hän vastaa Suomi-kiekon painopisteiden rakentamisesta ja seurayhteistyöstä sekä kerää ja analysoi tietoa yhdessä Vierumäen kehistyskeskuksen kanssa.

Jalonen toimii myös asiantuntijana Olympiakomitean palloilulajien asiantuntijaryhmässä ja on liiton valmennusvaliokunnan jäsen.

Antti Pennanen vastaa Nuorten Leijonien päävalmentajuuden lisäksi muun muassa nuorisomaajoukkuetapahtumien seurannasta sekä maajoukkuepelaajien pelaajapolun seurannasta ja kehittämisestä. Pennasella on vastuulla jalkauttaa Suomi-kiekon painopisteitä seuroihin sekä kehittää kilpasarjoja.

Pennanen on myös mukana Mestis-yhteistyössä ja Jääkiekkoliiton erotuomarivaliokunnassa. Jalosen rinnalla maailmanmestaruuden viime keväänä voittanut Pennanen jatkaa Leijonien apuvalmentajana.

- Meillä on maan paras jääkiekon sisältöosaaminen talossa valmiina. Koska Uraman ilmoitettua lähdöstään potentiaalisilla seuraajaehdokkailla oli jo sitovat sopimukset ensi kaudesta, päädyimme organisoimaan työtehtävät ja vastuualueet väliaikaisesti uudelleen. Mielestämme saimme rakennettua olemassa olevista palasista hyvän ratkaisun, jolla huippu-urheilua voidaan tukea ja kehittää myös ylimenokauden aikana, Jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Matti Nurminen sanoo tiedotteessa.

Lue myös:

    Uusimmat