Jukka Jaloselta tilinteko Jokerit-aikakaudesta – "Ei enempää voi valmentajana pyytää"

Jukka Jalosen aikakausi Jokereissa päättyi ainakin tässä vaiheessa, kun hän siirtyy kesällä takaisin Leijonien päävalmentajaksi. Jalonen perkasi Jokerit-aikakauttaan, johon liittyi hänen mukaansa selkeää kehityskaarta.

Jokerit hävisi lauantaina (3-4) kuudennen TsSKA-kohtaamisen KHL:n läntisen konferenssin välieräsarjassa. Näin ollen Jokereiden kausi päättyi, kun TsSKA oli parempi voitoin 4-2.

– Onhan tässä haikea mieli. Olisihan sitä halunnut päästä pidemmälle. Eivät vain eväät riittäneet, ja tulosta pitää kunnioittaa, Jalonen sanoi kuudennen pelin jälkeen.

– Kaksi hienoa vuotta huippuseurassa, huippuorganisaatiossa ja huippusarjassa. Meillä on hieno joukkue täällä, täynnä hyviä jätkiä. Täällä on saanut valmentajana keskittyä ihan vaan valmentamiseen. Ei ole tarvinnut hankkia pelaajia, eikä ole tarvinnut miettiä muitakaan asioita. On vain saanut valmentaa huippuolosuhteissa. Ei sitä enempää voi valmentajana pyytää.

Perinnön suhteen Jalonen murjaisi huumoria kehiin.

– En ajatellut mitään sellaista jättää. Otan kaikki rahat mukaan, mitä saan. Ja se on vähän, Jalonen vitsaili.

– Toivotaan, että täällä pystytään rakentamaan ensi kaudeksi vielä parempi joukkue, että olisi sauma päästä vielä pykälää tai kahta pidemmälle. Kyllä me mentiin mun mielestä selkeästi eteenpäin viime kaudesta, mutta se ei vain TsSKA:ta vastaan riittänyt, Jalonen näki.

– Parempi kausi tämä oli kuin viime kausi. Nyt me oikeasti haastettiin, Jalonen viittasi TsSKA-sarjoihin.

Viime keväänä Jokerit lähti lauluun heti pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella, kun TsSKA oli sitä parempi suoraan voitoin 4-0.

– Nyt oltiin runkosarjassa kolmansia. Kuusi kuukautta ja 56 ottelua runkosarjassa. Kyllä se kertoo siitä, millainen joukkue me oltiin tämän kauden aikana. Sitten tuli TsSKA vastaan, joka on parhaiten KHL:ssä ja Euroopassa puolustava joukkue. Ei heidän tarvitse hävetä kovin monelle NHL-joukkueelle puolustuskyvykkyyden suhteen, kun miettii, että miten he puolustavat ja millä asenteella, ihan runkosarjasta alkaen. Hanttiin pantiin kovasti, mutta vielä eivät ihan eväät riittäneet.

Jalosen mukaan Jokerit kuuluu aivan kärkiryhmään KHL:ssä.

– Jokerit on huippuorganisaatio. (Jari) Kurri ja (Janne) Vuorinen tekevät erinomaista työtä pelaajarekrytointimarkkinoilla. (Lauri) Marjamäki on huippuvalmentaja, seuraava, joka tänne tulee.

Seuraavaksi Jalonen aikoo ottaa hetken happea, ennen kuin hän suuntaa katseensa taas Leijonien puolelle. Jalonen palaa kyseiselle paikalle viiden vuoden tauon jälkeen.

– Ajatukset olivat menossa vielä tuonne Venäjän maalle, minne ei nyt lähdetä. Ei tässä ole yhtään kiire uuden pestin suhteen.

– Sulatellaan, analysoidaan ja huilataan vähän, Jalonen sanoi tulevasta. 

Lue myös:

    Uusimmat