Jukka Jaloselta suora linjaus Karjala-turnaukseen – ”Ei mennä tulospää edellä”

Leijonat palaa tositoimiin kevään MM-kultajuhlien jälkeen, kun torstaina Karjala-turnauksen avausottelussa vastaan asettuu Venäjä. Suomen joukkueessa on yhteensä 13 tuoretta maailmanmestaria, joiden lisäksi mukaan nimettiin monta mielenkiintoista pelaajaa. Mutta miten Leijonat lähestyy alkavaa turnausta joukkuenäkökulmasta katsottuna?

Vuosien saatossa Karjala-turnaus on ollut se tapahtuma, jonne on laitettu niin sanotusti ykköset jalkaan. Nyt mukana on lähes kokokaan Suomen Euroopan eliitti. Joukosta ei puutu kuin muutama kovan luokan tekijä.

Viime kaudella nimet eivät rakentaneet Leijonien menestysreseptiä. Kevään MM-kulta pohjautui yhtenäisyyteen ja sitkeyteen.

Leijonat oli altavastaaja, joka horjutti isompia.

Karjala-turnauksessa asetelma on toinen. Nyt puhutaan maailmanmestareista, kovista nimistä, ennakkosuosikeista.

Mutta mitä Leijonilta voi odottaa?

A-maajoukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen linjasi turnauksen alla isot suuntaviivat.

– Lähdemme pelaamaan aktiivista ja rohkeaa jääkiekkoa – se on meidän suurin tavoitteemme. Pyrimme siihen, että saisimme ulosmitattua sen, mitä joukkueesta on ulosmitattavissa. Tietenkin sitä toivoo, että kaikki pelaajat onnistuisivat ja pystyisivät pelaamaan omilla vahvuuksilla. Että kaikki saisivat itsestään parhaan irti.

– Jos onnistumme tuossa, niin silloin meillä on parempi sauma voittaa pelejä. Tai vaikka koko turnaus, Jalonen pohtii.

Kevään menestys voi ohjata odotusarvoja. Nostaa ne kattoon.

Jalonen ei tähän sorru.

– Emme me mene tulospää edellä, vaan tekeminen edellä. Harjoittelemme laadukkaasti, keskitymme olennaiseen ja lepäämme silloin kun on paikka levätä. Peleissä olemme sitten parhaimmillamme.

Leijonien ja Venäjän ottelu alkaa torstaina kello 18.30.

Lue myös:

    Uusimmat