Juho Kuosmasen elokuvalle jälleen kansainvälinen tunnustus – Hytti nro 6:lle pääpalkinto Jerusalemin kansainvälisellä elokuvafestivaalilla

5:02
Kuosmasen ohjaama Hytti nro 6 palkittiin myös Cannesissa heinäkuussa Grand Prix -palkinnolla. Tunnustusta pidetään elokuvajuhlien kakkospalkintona Kultaisen palmun jälkeen.

Juho Kuosmasen ohjaama elokuva Hytti nro 6 on voittanut eilen pääpalkinnon Jerusalemin kansainvälisellä elokuvafestivaalilla.

Juho Kuosmasen ohjaama, vuonna 2021 ensi-iltansa saanut Hytti nro 6 on saanut pääpalkinnon Jerusalemin kansainvälisellä elokuvafestivaalilla.

Tuomariston perustelujen mukaan Hytti nro 6 on "Rajoituksista vapaa elokuva, jossa ahtaaseen junan hyttiin rakentuu kokonainen maailma, ja jossa mahdottomilta tuntuvat yhteydet ylittävät niin maantieteelliset rajat kuin kulttuurierot."

Festivaali on perustettu vuonna 1984, ja se on merkittävä kansainvälisen elokuvan näyttämö Lähi-idässä, Suomen elokuvasäätiön lehdistötiedotteessa todetaan. Hytti nro 6 palkittiin heinäkuussa myös Cannesin elokuvajuhlilla festivaalin toiseksi arvostetuimmalla palkinnolla, Grand Prix'lla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja