Juhlatilan katseenvangitsija – tee itse upea kukkavalaisin!

Kaipaatko juhlien koristeeksi tai kodin piristykseksi näyttävää sisustuselementtiä? Yhdistä kukka-asetelma ja valonlähde suunnittelija Laura Väinölän tapaan.

Tarvitset valaisimen, renkaan muotoisen kukkasienen, rautalankaa tai kukkateippiä, siimaa ja asetelmaan sopivia kukkia ja lehtiä.

Valitse asetelmaan kasveja, jotka kestävät hyvin eivätkä kuivu helposti. Esimerkiksi kuvan mukaisilla viidakkomaisilla lehdillä luot asetelman, joka säilyy hyvänä pitkään. Kuvan valaisin kukoistaa jo kolmatta päivää.


Kukkasieni toimii asetelman alustana. Kukkasienet ovat kertakäyttöisiä, ja niitä voi ostaa sekä alan erikoisliikkeistä että hyvin varustelluista tavarataloista. Kostuta kukkasieni ja sommittele kukat, ja kiedo sienen ympärille lehtiä. Käytä ohutta rautalankaa, kukkateippiä tai siimaa apuna sitomisessa.

Ripusta kukkarengas siiman avulla valaisinkoukkuun. Säädä asetelma roikkumaan yhtä alas kuin hehkulamppukin, jolloin valo siivilöityy kauniisti lehvien ja kukkien läpi. Muistathan paloturvallisuuden: kasvien ei tule olla liian lähellä valonlähdettä!


Kuvan valaisin Flora & Laura/ Laura Väinölä


Miten saat vanhoista kasveista uusia? Katso video

Lue myös:

    Uusimmat