Juhlat tulossa? Opettele hyödylliset kuohuviinifaktat

Ethän koskaan sorru juomaan kuohujuomaa arkisesta vesilasista? Osaathan säilyttää kuohuviiniä oikein? Lue, mitä sinunkin tulee tietää tästä juhlajuomasta.

Tiesitkö jo nämä faktat kuohuviinistä?

1. Lasilla on väliä: Jos juot samppanjaa tai muuta korkealaatuista kuohuviiniä vääränlaisesta lasista, et ehkä saa kaikkea irti kuplajuomastasi. Aromit, koostumus ja maku toimivat parhaiten, kun nautit kuohuviinisi siihen tarkoitetusta lasista.

2. Kuohuviini sopii kaikkeen:Möet Hennessyn edustajan Belinda Changin mukaan samppanja ja muut kuohuviinit sopivat yleensä koko menun kanssa, alkuruoasta aina jälkiruokaan asti. Kovin arkisen ruoan kanssa tätä juhlajuomaa tuskin kuitenkaan kannattaa tarjoilla.

3. Kuohuviinin ei tarvitse vanheta viinin tavoin: Jos säästelet lahjaksi saamaasi kuohuviinipulloa erityistilaisuutta varten, on sinun hyvä tietää, ettei siihen oikeastaan ole tarvetta. Useimmat kuohuviinit on suunniteltu pian nautittavaksi. Etenkin edulliset kuohuviinit kannattaa hankkia aina erikseen kutakin tilaisuutta varten, sillä ne eivät yleensä säily vuotta pidempään. Samppanjaa voi kuitenkin varastoida ja vuosikertasamppanjoita jopa kypsyttää.

4. Jos säilytät kuohuviiniä, tee se oikein: Säilytä kuohuviinipulloa mieluiten alle 15-asteisessa paikassa, lämmöltä ja valolta suojattuna. Älä säilytä pulloa esimerkiksi hellan lähellä tai kirjahyllyssä. Säilytä kuohuviinipulloja vaakatasossa, jotta korkki pysyy kosteana ja tiiviinä.

5. Mitä tehdä, jos pullo jää puolilleen? Jos nautit yleensä kuohuviiniä yksin, kannattaa satsata pienempiin pulloihin. Jos isompi pullo jää kuitenkin puolilleen, metallisen kuohuviinipullon sulkijan avulla saat pari päivää lisäaikaa. Säilytä pulloa jääkaapissa, mutta älä jääkaapin ovessa, ettei sen sisältö hölsky aina ovea avatessa.

Muista myös – näin palautat kuplat väljähtäneeseen kuohuviiniisi:

(MTV LIFESTYLE)

Lähteet: Glamour, Alko

Lue myös:

    Uusimmat