Juhlallisuudet jatkuvat – Ruotsin uuden prinssin nimi on päätetty

Ruotsiin syntyi uusi kuninkaallinen maanantaina, ja hänen nimensä sekä tittelinsä on jo päätetty. 

Prinsessa Madeleine synnytti toisen lapsensa maanantaina 15. kesäkuuta kello 14.45 Suomen aikaa Danderydsin sairaalassa Ruotsissa Tukhoman pohjoispuolella.

Hovimarsalkka Svante Lindqvist tiedotti ilouutisesta Ruotsin hovin sivuilla. Tiedotteen mukaan sekä äiti että lapsi voivat hyvin.

– Prinsessa voi hyvin ja koko perhe on todella onnellinen, myös hovin tiedotuspäällikkö Margareta Thorgren kommentoi Expressenille.

Prinsessa Madeleinella ja Chris O'Neillilla on ennestään 20. helmikuuta 2014 syntynyt Leonore-tytär, josta tuli nyt isosisko. 

Pikkuprinssistä ei ole vielä saatu julkisuuteen yhtään kuvaa, eivätkä tuoreet vanhemmat ole antaneet uudesta tulokkaasta montaakaan kommenttia. Chris O'Neill kertoi medialle olevansa väsynyt, mutta onnellinen poistuessaan sairaalasta tiistaina päivällä.

Expressen kertoo prinssin saaneen jo tänään tiistaina oman henkilötunnuksensa. Hän on Ruotsin kansalainen, ja hänen sukunimensä tulee olemaan äitinsä suvun mukaan Bernadotte.

Prinssi on myös kirjoilla äitinsä osoitteessa Tukholmassa. Isä-Chris sen sijaan siirsi jo kirjansa Iso-Britanniaan, sillä koko perhe tulee muuttamaan Lontooseen syksyllä.

Torstaina lisää juhlallisuuksia

Lehti myös kertoo kuningas Kaarle Kustaan tiedottavan vauvan koko nimestä sekä tittelistä Ruotsin hallitukselle keskiviikkona kello 18. Paikalla ovat muun muassa pääministeri Stefan Löfven ja puhemies Urban Ahlin.

Tämän jälkeen hovimarsalkka Lindqvist kertoo nimiuutisen Kuninkaanlinnassa medialle.

Ruotsin hovissa on juhlittu paljon viimeisen viikon aikana. Viime lauantaina Carl Philip ja Sofia astelivat avioon, ja prinssi syntyi vain kaksi päivää tämän jälkeen maanantaina.

Juhlallisuudet saavat vieläkin jatkoa, sillä torstaina 18. kesäkuuta kello 12 Kuninkaanlinnan kirkossa Tukholmassa järjestetään Te Deum -seremonia uudelle prinssille.

Kuninkaallisen syntymän jälkeen järjestetään perinteisesti vanha uskonnollinen Te Deum -seremonia eli kiitosjumalanpalvelus. Te Deum järjestetään kuningasperheelle merkittävien tapahtumien, kuten syntymäpäivien ja kasteen yhteydessä.

Lue myös:

    Uusimmat