Mainos

Juhannusaattona jopa 23 astetta - katso lämpimimmät ja kylmimmät paikat

Juhannusaattona aurinkoisinta ja lämpimintä on maan eteläosan sisämaassa. Kylmimmät alueet löytyvät Lapista.

Juhannusaatto on poutainen lähes koko maassa. Etelässä on aurinkoista ja lämpötilat ovat yleisesti 20 asteessa tai sen yli. Tuulet ovat heikkoja.

– Aattona lämpimintä on maan eteläosan sisämaassa, missä lämpötila voi ylimmillään nousta 23 asteeseen. Lämpimimpiä alueita ovat esimerkiksi Lahden, Hämeenlinnan, Lappeenrannan ja Turun seudut, sanoo MTV3:n meteorologi Aleksi Jokela.

Aatto on pilvinen Oulu-Joensuu-linjan pohjoispuolella. Maan keski- ja itäosissa lämpötilat ovat 15-20 asteessa, ja heikot sateet ovat mahdollisia. Iltaa kohti myös maan eteläosiin kehittyy yläpilveä, jonka läpi aurinko kuitenkin paistaa melko hyvin.

Juhannusaaton kylmimmät kolkat löytyvät Itä-Lapista ja Kilpisjärveltä. Niissä lämpötilat jäävät alle kymmeneen asteeseen. Viileää on muun muassa Inarin, Utsjoen, Sodankylän, Savukosken ja Sallan seuduilla. Itäisessä Lapissa voi tulla aaton aikana myös tihkusateita.

Juhannusyö on koko maassa viileä. Lämpötila on etelässä noin kymmenen astetta, pohjoisessa 5-10 astetta.

Juhannuspäivän iltana sateen riski lounaassa

Lauantainen juhannuspäivä on yleisesti puolipilvinen tai lähes pilvinen koko maassa. Lämpötilat ovat kuitenkin edelleen maan etelä- ja keskiosissa 20 asteen tienoilla tai vähän sen yli. Aivan itärajalla voi olla viileämpää. Lämpimimmät seudut ovat maan länsiosan sisämaassa, missä voidaan päästä selvästi yli 20 asteen. Lounaaseen on odotettavissa sateita lauantai-illaksi.

Pohjoisessa juhannuspäivä on aattoa lämpimämpi ja lämpötilat ovat 15-20 asteen vaiheilla. Viileintä on pilvisimmillä alueilla Kittilän, Sodankylän ja Kuusamon seuduilla.

Sunnuntaina sateita tulee yleisemmin maan etelä- ja keskiosassa. Lämpötilat putoavat sateessa noin 15 asteeseen. Sunnuntaina lämpimintä on aurinkoisilla alueilla, todennäköisemmin Perämeren rannikolla ja etelärannikolla. Aurinkoisilla alueilla lämpötila nousee 20 asteeseen tai sen yli.

Katso juhannuksen sääennuste:

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.