Juhannuksen aukioloajat 2012

Juhannus tuo jälleen muutoksia myymälöiden aukioloaikoihin. Myös joukkoliikenteessä liikennöidään lauantai- tai sunnuntaiaikataulujen mukaisesti. Tarkasta, kuinka pyhät vaikuttavat sinua lähellä oleviin palveluihin.

Juhannuksen aatonaattona on jo syytä varautua pitkiin jonoihin kaupoissa ja Alkoissa. Mattimyöhäiset ehtivät juhlaostoksille myös perjantaina, jolloin suurimmat myymälät ja Alkot palvelevat puolille päivin.

Päivittäistavarakaupat

Suurin osa kaupoista, tavarataloista ja marketeista suljetaan Juhannusaattona 22.6. kello 12. Juhannuspäivänä 23.6. kaupat pitävät ovensa pääosin suljettuina.

Pienimmät, alle 400 neliömetrin kokoiset kaupat saavat luvan pitää ovensa avoinna juhannuksena poikkeuksellisin aukioloin, osa jopa vuorokauden ympäri.

Juhannusviikon sunnuntaina kaupat palvelevat normaalein aukioloin, eli pääosin kello 12–18 välisenä aikana.

Itseä lähimmän kaupan poikkeusaukiolot voi käydä tarkastamassa kätevästi täältä.

Alkot

Juhannuksen aika on myös Alkossa yksi vuoden kiireisimmistä. Juotavat kannattaakin käydä hakemassa jo tänään keskiviikkona tai torstaina.

Alko palvelee viime hetken juhannusasiakkaita perjantaina kello 9–12. Juhannuspäivänä Alkot pitävät perinteiseen tapaan ovensa suljettuina, ja seuraavan kerran ne avataan normaalein aukioloin maanantaina 25.6.

Huoltoasemat

Jos nälkä tai jano pääsee yllättämään kesken juhannuksen juhlinnan, kannattaa suunnata ainakin suurimmille liikenneasemille, sillä osa niistä palvelee myös pyhinä vuorokauden ympäri tai ainakin puolille öin asti. Pienemmät huoltoasemat saavat myös pitää ovensa auki vapaasti.

Junat

VR:n kaukoliikenteen junat kulkevat juhannuksena poikkeusaikataulujen mukaisesti. Juhannusaattona liikennöidään kuten lauantaisin, ja juhannuspäivänä ja sunnuntaina 24.6. noudatetaan sunnuntain aikatauluja. Pääsäännöstä on kuitenkin lukuisia poikkeuksia.

Juhannuksen aika ei aiheuta suuria muutoksia VR:n lähiliikenteen junissa. Juhannusaattona liikennöidään lauantaiaikataulujen mukaisesti. Juhannuspäivänä ja seuraavana päivänä, eli sunnuntaina, noudatetaan sunnuntain aikatauluja. Junaliput kannattaa kuitenkin hankkia pikimmiten, sillä juhannusmatkalaisia on myös junissa sankoin joukoin.

Poikkeukset junaliikenteeseen voit käydä varmistamassa täältä.

Bussit

Myös suurin osa paikallisliikenteen busseista noudattaa juhannusaattona lauantain ja juhannuspäivänä sunnuntain aikatauluja. Kaukoliikenteen puolella juhannus on vuoden vilkkainta matkustusaikaa, ja erityisesti juhannusaaton iltana sekä juhannuspäivänä vuoroja liikennöidään rajoitetusti.

Katso poikkeukset kaukoliikenteen aikatauluihin täältä. Muista syöttää oikeat päivämäärät, jotta aikataulu huomioi pyhän!

MTV3/Paula Koski

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja