Juha Törmänen törmäsi autotiellä olleeseen "ansaan" Rovaniemellä, autoon harmilliset vauriot – varoittaa nyt muita

Juha Törmänen törmäsi autotielle asetettuun"ansaan"Rovaniemellä – varoittaa nyt muita ikävältä ilkivallalta 0:31
Katso videolta, kuinka ikävää jälkeä ilkivalta sai aikaan

Pahaa aavistamaton rovaniemeläinen Juha Törmänen epäilee ajaneensa tielle asetettuun ansaan viime viikonloppuna.

Törmäsen mukaan autotielle oli vieritetty kolme isokokoista ja jäistä lumipaakkua. Paakut oli asetettu risteykseen liikenteenjakajan kohdalle koko ajokaista leveydelle. Tapaus sattui Rovaniemen Ylikylässä viime lauantaina hieman ennen iltayhdeksää.

– Siinä kohdalla oli liikenteenjakaja ja toisella puolen pyörätie, joten en lähtenyt väistämään paakkuja pyörätielle, sillä ne näyttivät aluksi harmittomilta. Jarrutin vain reilusti ja yritin ajaa paakkujen välistä, Törmänen kertoo.

Harmittomalta vaikuttaneet paakut olivat kuitenkin harhaa. Talvinen yllätys teki autolle pahaa jälkeä.

– Aluksi nauroimme, että olivatpa lapset tehneet jäynän, ja lähdettiin jatkamaan matkaa ilman, että nousin autosta. Heti kuitenkin havaitsimme, että autosta kuului erittäin ikäviä ääniä, sillä jäätä oli jäänyt puskurin alle ja jotain vastasi renkaaseen. Ajoin tien laitaan ja havaitsin, että iso jääpala oli vielä moottorin alla, lisäksi puskuri oli haljennut oikeasta laidasta ja sisälokasuoja oli repeytynyt hajalle ja vastasi renkaaseen, Törmänen harmittelee.

Rovaniemeläismiehen mukana autossa oli kaksi hänen kaveriaan. Seurue palasi takaisin törmäyspaikalle ja kuvasi paikan.

– Havaittiin paljon jalanjälkiä tien penkoilla ja tiellä, ja asettelusta päätellen paakut oli kyllä tahallaan siihen tielle laitettu. Siirrettiin sitten loput paakut pois tieltä, etteivät muut ajaisi niihin.

Toivoo keskustelua kotona

Törmäsen epäilykset mahdollisista ilkivallan tekijöistä ovat alueella asuvissa lapsissa, sillä jalanjäljet olivat pienikokoisia. Hän varoitti aiheesta tapauksen jälkeen paikallisessa Facebook-ryhmässä, jotta muut osaisivat olla varovaisia.

– Tietysti olisi mukava, että tekijät löytyisivät ja saataisiin tämä sovittua. Julkaisuni tarkoitus oli varoittaa muitakin autoilijoita, että siellä suunnilla kaupunkia on tämmöistä touhua. Kommenteissa tuli myös ilmi, että vastaavaa ilkivaltaa on ollut aikaisemminkin. Mielestäni kotona vanhemmat voisivat keskustella lastensa kanssa, ettei tämmöistä ole suotavaa tehdä, Törmänen toteaa.

Mies aikoo korjata vauriot itse, sillä kyseessä on hänen niin sanottu kakkosautonsa, eikä autossa ole kaskoa.

– Jos autoa alkaisi korjauttamaan liikkeessä, kyllä siihen kustannuksia äkkiä saisi menemään. Pitäisi laittaa uusi puskuri, maalata puskuri ja vaihtaa uusi sisälokasuoja, Törmänen luettelee.

Törmänen ei ole tehnyt tapauksesta rikosilmoitusta.

Lue myös:

    Uusimmat