"Ei kai tuon vaarallisempaa voi tehdä – täysin tahallaan tehty" – kaivuri oli parkkeerattu kuin ansaksi poikittain keskelle pimeää ajoväylää vanhalla Kolmostiellä

0:30
Katso videolta, miten kaivuri oli aseteltu ajoradalle:

Itsenäisyyspäivän iltana autoilijoita odotti Nurmijärven Seututie 130:llä, eli Vanhalla Hämeenlinnantiellä ikävä yllätys, kun tien sulki sinne poikittain jätetty minikaivuri.

Kaivuri oli jätetty lähelle kehätien liittymää, ja poliisi sai asiasta ilmoituksen kello yhdeksän jälkeen. Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen tilannekeskuksesta kerrotaan poliisipartion suorittaneen tehtävän ennen puoli kymmentä.

– Partio siirsi kaivurin viereiselle parkkipaikalle, tilannekeskuksesta kerrotaan.

"Kaikenlaista sattuu ja tapahtuu"

Paikalle illalla osunut MTV Uutisten lukija kertoo soittaneensa tapauksesta hätäkeskukseen. Hän kertoo kyseessä olleen varsinainen vaaranpaikka, jossa pahemmalta vältyttiin aiemmin paikalle saapuneen autoilijan valojen ja hätävilkkujen ansiosta.

Lukija kertoo, että palattuaan Helsingistä illalla noin kello 22.20 kaivuri oli siirretty kehätien parkkipaikalle, jossa se nökötti vielä tänä aamuna.

– Kaikenlaista sattuu ja tapahtuu. Sade tai sumuinen ilma olisi tehnyt tilanteesta vielä paljon ikävämmän, hän pohtii.

"Mitä ihmettä ovat ajatelleet?"

Koneen omistaja oli vuokrannut koneen käytettäväksi tällä viikolla, eikä ole tietoinen, kuka sitä on tänä aikana käytellyt. Hän kertoo, että etäseurannan perusteella kone käynnistettiin kello 20.38 ja sammutettiin kolme minuuttia myöhemmin. Tuo aika käytännössä menee kaivurin siirtämiseen.

– Kaveri on osannut ajaa konetta. Ei ole mikään ensikertalainen, omistaja kommentoi.

Tapaus on hänen 18 vuotta kestäneen uransa ensimmäinen. Laitetta ei olisi saanut käyttää kukaan muu kuin vuokraaja. Omistaja on järkyttynyt siitä, että kone on jätetty keskelle tietä.

– Eikö tuo ole murhan yritys, kun tuolla tavalla ajetaan keskelle teitä? Se on täysin tahallaan tehty. Ei kai tuon vaarallisempaa voi tehdä, hän kommentoi.

– En tiedä, mitä ihmettä ovat ajatelleet.

Poliisin mukaan tapauksessa ei toistaiseksi ollut tullut ilmi rikosilmoitusta vaativia seikkoja, joten poliisi ei tehnyt tapauksesta rikosilmoistusta. Poliisilaitokselta ei myöskään tiedetty kommentoida tarkemmin tapauksen taustoja.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja