Juha Sipilä palasi julkisuuteen rentona ja valotti tulevaisuuden kuvioitaan: "Olen erittäin sopeutuvainen ihminen"

Keskustan puheenjohtajan paikalta vetäytyvä Juha Sipilä palasi julkisuuteen, kun uusi eduskunta on työssä ensimmäistä päivää. Toimittajien eteen asteli rentoutuneen oloinen Sipilä. 

Keskusta sai toissaviikon eduskuntavaaleissa historiallisen huonon kannatuksen, ja Sipilän mukaan oli selvää, että hän eroaa puolueen puheenjohtajan tehtävistä.

– Totta kai kannan suurimman vastuun keskustan tappiosta, se on selvä asia. Katsoin, että keskusta saa yhden vuoden lisää aikaa lähteä rakentamaan uutta alkua, kun vaihdetaan kasvot heti.

Kun Sipilältä tiedusteltiin, onko hän päättänyt, mikä hänestä tulee isona, vastaus tuli nopeasti.

– Insinöörihän minusta on tullut jo. Aika isokin insinööri, Sipilä kuittasi hymyillen.

– Minusta tulee kansanedustaja. Olen saanut 17 000 ihmisen valtakirjan ja aion sen kunnialla kantaa, Sipilä jatkoi.

"Olen keskustellut Rinteen kanssa"

Sipilä väistyy keskustan puheenjohtajan paikalta vasta syksyllä, joten hän on yhä mukana SDP:n Antti Rinteen vetämissä hallitustunnusteluissa.

– Olen keskustellut Rinteen kanssa, mutta kyllä keskustalla on aika selvä suunta oppositioon. Se on kansan päätös. Pitää ihmeitä tapahtua vaalivoittajien kesken, jos keskusta olisi noissa hallitusneuvotteluissa mukana.

Sipilä vakuutti, että hän on sitoutunut työskentelemään neljä vuotta kansanedustajana. Minkäänlaisia ministeri- tai puhemieshaluja Sipilällä ei kuitenkaan ole.

Omaan rooliinsa rivikansanedustajana Sipilä vakuutti sopeutuvansa.

– Olen erittäin sopeutuvainen ihminen, Sipilä hymähti.

Lue myös:

    Uusimmat