Jugurrimarinoitua Broileria Savustuspussissa valmistettuna neljälle, basmatiriisi,tomaatti-sipulisalaatti 31.7.2000

toim. Ari Malmberg
Vieraana nykyslangin taitaja keittiömestari Sami Garam, jonka kanssa tutustutaan uuteen helsinkiläiseen keittiöön.

Jugurrimarinoitua Broileria Savustuspussissa valmistettuna neljälle


600 geetä broiskun daisoi
1 tsibale sitikkaa
1 tsibale freesii inkiväärii
puolikas sibla 5 kynttä
valkkarii
carrii sillai sopivasti
hunajaa pari ruokalusikkaa
suolaa teelusikka kai ja j
jannee iha snadisti
2 desii jugee öljyy skidi loraus

yks tsibale savustusveska

Duunaa broiskun daisoihin venttei. Stiggaa biittien päälle snadisti suolaa ja sitikan mehuu ja an olla puol tuntii. Hienonna valkkari, inkivääri, sipla ja sitikan lihaa soseeks tehikses.

Heitä jengiin carrii, hunajaa ja kai ja jannee. Miksaa vegemössö ja juge. Tsekkaa milt marineissön smaagaa. Marinoi broiskui pari tuntii jugesörsselis. Duunaa marinoidut daisat snadiin öljyttyyn vuokaan vierekkäin.

Lasauta vuoka savustusveskaan. Heitä sairaan kuumaan uuniin öbaut puoleks tunniks. Anna stondaa pöydällä snadisti. Tarjoo jonkun freesin salden ja vaik riisin kaa.

Basmatiriisi


kupillinen riisii
kaks kupillist vodaa
snadisti suolaa

Keitä voda kiehuvaks. Lasauta riisi ja suola jengii. Paa kansi kattilan päälle. Venaa puol tuntii.

Tomssu-Siblasaldei


tomssuu
uutta siblaa,
varret meges
mustapippurii
suolaa
balsamicoo
oliiviöljyy

Vedä tomssut siisteiks slaisseiks ja siblat rundeiks. Älä stikkaa siblan vihreit osii radarii, kato ku neki voi kyl hyvin skruudaa.

Duunaa slaissit pinoo sillai, et heit välil tomssuu, välil siblaa ja niiden päälle snadisti suolaa ja rouhittuu mustapippurii.

Tälläsii kerroksii voi väsää jotai neljä tai viis. Roiski päälle suoraa flindast siivu balsamicoo ja öljyy. Kasan päälle voi duunaa viel revittyy basilikan lehtee.

JUGURTTIMARINOITUA BROILERIA SAVUSTUSPUSSISSA VALMISTETTUNA


NELJÄLLE

600 g broilerin rintafileetä 2 dl maustamatonta jogurttia 1 sitruuna tuoretta inkivääriä 1/2 sipuli 5 kynttä valkosipulia 1 rkl currya 2 rkl hunajaa 1 tl suolaa cayennepippuria 1 rkl öljyä 1 savustuspussi

Tee broilerifileisiin viiltoja. Valele rintapalat suolalla ja sitruunan mehulla ja anna maustua noin puoli tuntia.

Hienonna valkosipuli, inkivääri, sipuli ja sitruunan lihaa tehosekoittimessa. Lisää currya, hunajaa ja cayennepippuria. Sekoita jauhettu vihannesmassa ja jogurtti.

Tarkista marinadin maku. Marinoi broilerifileitä jogurttimarinadissa vähintään kaksi tuntia. Asettele marinoidut lihat pieneen öljyllä voideltuun uunivuokaan vieretysten. Laita uunivuoka savustuspussiin. Kypsennä uunissa täydellä teholla tai kuumassa grillissä noin puoli tuntia. Anna vielä vetäytyä muutaman minuutin ajan. Tarjoile raikkaan salaatin ja keitetyn riisin kanssa.

BASMATIRIISI


Kupillinen riisiä
kaksi kupillista vettä
Hyppysellinen suolaa

Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää riistit ja suola kattilaan. Peitä kattila kannella. Sammuta keittolieden levy. Anna kypsyä puoli tuntia.

TOMAATTI-SIPULISALAATTI


tomaattia
uutta sipulia, varret mukana
tuoretta basilikaa
suolaa ja mustapippuria
balsamicoetikkaa
oliiviöljyä

Leikkaa tomaatit ohuiksi siivuiksi ja sipulit renkaiksi. Käytä myös sipulin vihreät osat.

Kasaa tomaattisiivuja ja sipuleita vuoronperään kulhoon. Mausta kerrosten välit suolalla ja mustapippurilla. Kerroksia voi tehdä neljästä viiteen. Pirskottele päälle hieman etikkaa ja öljyä. Koristele lopuksi tuoreella basilikalla.

Lue myös:

    Uusimmat