Joutuuko festarikansa pettymään jo toisena kesänä peräkkäin? Sidewaysin järjestäjä: Peruminen oli oikea ratkaisu

3:18
Pahentunut koronatilanne kurittaa festareiden järjestäjiä.

Ensi kesän tapahtumien järjestäjät elävät epävarmuudessa pahentuneen koronatilanteen takia.

Kesän ensimmäinen iso festivaalitapahtuma Sideways ilmoitti peruuntumisesta eilen torstaina. Syyksi jo toistamiseen perutun tapahtuman järjestäjät kertoivat kesäkuun loppuun asti voimassa olevan tanssi- ja laulukiellon.

– Koko kesän näkymä on tällä hetkellä tosi epävarma. Ei ole tietoa siitä, miten rajoituksia on päällä kesä-heinäkuusta eteenpäin ja toisaalta myöskään koronarokotustilanteen kehittymisestä ei ole mitään selkeää näkymää, johon olisimme tässä kohtaa voineet luottaa, sanoo tapahtuman järjestäjä, Fullsteam Agencyn toimitusjohtaja Tuomo Tähtinen.

Hän pitää Sidewaysin peruuntumista oikeana ratkaisuna tässä vaiheessa.

Tukea järjestäjille

Tapahtuma-ala on Tähtisen mukaan ahdingossa ja hyvin epävarmassa tilanteessa, joten päättäjiltä odotetaan toimia sekä selkeää tiedotusta.

– Mitä pitää tapahtua, jotta rajoituksia voitaisiin purkaa ja milloin se mahdollisesti voi olla? Yhtälailla kaipaamme taloudellista tukea ja takuuta siitä, että tapahtumien järjestämistä ja suunnittelua voitaisiin jatkaa, Tähtinen sanoo.

Jos rajoituksia on päällä, tapahtumanjärjestäjien pitäisi Tähtisen mukaan saada tukea, jota tulisi jatkaa ainakin tämän vuoden loppuun asti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja