Mainos

Joutsenon surma ahdistaa nuoria: Miten pikkupaikkakunnalla voi tapahtua tällaista?

Paikallisen koulun oppilaat Joutsenossa ovat ihmetelleet, miten heidän pienellä paikkakunnallaan voi tapahtua nuoren ihmisen henkirikos. Tappajan uhrina oli 16-vuotias paikallinen tyttö.

– Nuoret ovat suhtautuneet tapaukseen luonnollisesti hyvin järkyttyneesti. Oppilailla on ollut kuitenkin vain yksittäisiä poissaoloja tämän takia, perusopetuksen vastuualueen toiminnasta vastaava perusopetusjohtaja Mari Routti kertoo.

Koulutyö Joutsenossa on jatkunut normaalisti, mutta ainakin tämän viikon ajan nuorille järjestetään tarpeen mukaan kriisiapua. Sitä tarjoaa paikallinen seurakunta sekä Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin kriisityöntekijät.

– Emme tiedä, mitä nuoret ovat kriisityöntekijöiden kanssa keskustelleet, mutta yleisellä tasolla oppilaat ovat pohtineet sitä, miten ylipäätään tällaisia asioita voi tapahtua.

Routti kehuu median toimintaa

– Media on käyttäytynyt erittäin hyvin nuoria kohtaan eli nuorille on annettu rauha surra asiaa ja käsitellä sitä kouluyhteisössä.

Joutsenon koulun vararehtori Mikko Pajunen suree myös tapahtunutta. Hänen mukaansa maanantaina koulu aloitettiin varsin surullisissa tunnelmissa.

– Oppilaat suhtautuvat hyvin yksilöllisesti tapahtuneeseen eli toiset oppilaat haluavat keskustella asioista ja toiset haluavat jatkaa koulunkäyntiä hyvin arkisesti, Pajunen kertoo.

– Toivotaan, että kaikki koulun ulkopuolisetkin toimijat antavat oppilaille suruajan ja ajan palautua tästä ikävästä uutisesta. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.