Joulun ihme: Kuha-poliisikoira pelasti lumen alle hautautuneen lapsen – ensin näkyi pelkkä kengänpohja

Poliisikoira Kuha pelasti kadonneen lapsen aatonaattona lumen alta Keski-Suomessa Korpilahdella.

Hätäkeskus antoi perjantaina iltakymmenen aikaan poliisille ilmoituksen kadonneesta ihmisestä. Sen mukaan alakouluikäisen lapsi oli nähty viimeksi kotipihassaan iltaseitsemältä. Tapahtuneesta kertoo Poliisikoirayhdistys Facebookissa.

Omaiset olivat etsineet lasta tuloksetta, joten he hälyttivät viranomaiset. Etsintää vaikeutti edellisenä iltana satanut lumi, joka peitti jäljet.

Sisä-Suomen poliisilaitos ryhtyi etsintöihin ja mukaan liittyi myös koirapartio. Muiden partioiden etsiessä lasta keskustan suunnalta, koirapartio etsi tätä kodin lähistöltä.

Etsintäpartio sai tietää omaisilta, että kadulla oli käynyt illalla lumiaura. 

Lähistöllä näkyikin korkea lumikasa, jonka takana oli lasten tekemiä lumionkaloita. Viranomaiset tarkastivat nämä huolellisesti, mutta koska Kuha ei reagoinut, päätti partio keskittää etsinnän lähimaastoon.

Kuha jähmettyi paikalleen

Noin tunnin etsintöjen jälkeen koirapartio oli palaamassa autolle, mutta ohjaaja päästi Kuhan vielä nuuhkimaan lumikasaa. 

Tällä kertaa Kuha jähmettyi paikoilleen, eikä suostunut jatkamaan matkaa. Kyseisestä kohdasta pilkotti havuja, joita Kuha haisteli kiinnostuneena. Ohjaaja ryhtyi repimään havuja ja Kuha ryhtyi kaivamaan lumikasaa. Ohjaaja lähti hakemaan vielä lapiota avuksi, Kuhan jatkaessa sillä välin kaivamista.

Aluksi lumen alta tuli vastaan kengänpohja. Tässä vaiheessa kaikki lähistöllä olleet poliisit riensivät auttamaan kaivamisessa, ja pian lapsen kasvot saatiin esiin.

Aluksi lapsi ei reagoinut mihinkään, mutta alkoi vähitellen virkoamaan. Ambulanssissa lapsi pystyi jo puhumaan.

Hyvin koulutettu poliisikoira

Poliiskoirayhdistyksen mukaan tapauksen onnellinen loppu on monen tekijän summa. Merkittävintä oli hyvin koulutettu poliisikoira ja koirapartion tekemä sinnikäs perustyö.

Lapsi oli ollut leikkimässä rakentamassaan lumiluolassa, kun lumiauran tuoma uusi kuorma oli romahduttanut onkalon, Poliisikoirayhdistys summaa.

Lapsen päällä oli tuolloin lunta metristä puoleentoista metriin, mutta onneksi lumeen oli jäänut pieni ilmatasku.

– Koiranohjaaja on käyttänyt Kuhan kouluttamiseen satoja tunteja ja tällaisella tehtävällä onnistuminen on paras palkinto tuosta työstä, Poliisikoirayhdistys kertoo Facebook-tekstissään.

Tapauksesta uutisoivat aiemmin muun muassa Ilta-Sanomat ja Keskisuomalainen.

Taksi putosi alas Helsingin Vallilassa – Katso videota paikalta 0:39
KATSO MYÖS: Taksi syöksyi lähes kymmenen metrin tuhoisaan pudotukseen.

Lue myös:

    Uusimmat