Joulumarkkinoille Eurooppaan – valitse näistä kohteista!

Euroopassa järjestetään joulun alla lukuisia joulumarkkinoita, joissa kiertelemällä voi virittäytyä juhlapyhien viettoon. Poikkeaisitko sinä matkan lomassa markkinoille vaikka linnaan, laivaan tai huvipuistoon?

Hotellihintojen vertailusivusto trivago.fi keräsi yhteen seitsemän eurooppalaista joulumarkkinaa, jotka eivät ole niitä kaikkein tavanomaisimpia.

Laivassa (Vilshofen an der Donau, Saksa)

Vilshofen an der Donaun pikkukaupunki sijaitsee Saksassa lähellä Müncheniä ja Itävallan rajaa. Kaupungin läpi virtaa kaunis Tonavan joki, jonka laineilla lipuvassa laivassa järjestetään ”kelluvat joulumarkkinat”, Schwimmender Christkindlmarkt.

Laivan katolla oleva upea puinen seimiasetelma on tiettävästi maailman suurin yhdestä puusta veistetty seimi. Joulumarkkinatunnelmasta voi nauttia laivan lisäksi kuivalla maalla: Tonavan varrelle pystytetään joka joulu valtava joulukuusi, jossa on jopa 4 000 valoa ja 1 500 koristepalloa.

Schwimmender Christkindlmarkt 28.–30.11.2014, 5.–7.12.2014 ja 12.–14.12.2014

Ulkoilmamuseossa (Tukholma, Ruotsi)

Vuonna 1891 rakennettu Skansen on maailman vanhin ulkoilmamuseo, jossa on juhlittu jouluperinteitä jo vuodesta 1903 lähtien. Nykyaikaisten kojujen sijaan Skansenin kuuluisilla joulumarkkinoilla on 150 tyypillistä ruotsalaista taloa, joissa myydään perinteisiä käsitöitä, vanhanajan joulukoristeita ja makeisia. Täällä vierailija todella tuntee siirtyneensä ajassa taaksepäin.

Skansenin joulumarkkinat 29.–30.11.2014, 6.–7.12.2014, 13.–14.12.2014 ja 20.–21.12.2014

Rautatieasemalla (Zürich, Sveitsi)

Sveitsin Zürichissä järjestetään joka vuosi useita joulumarkkinoita. Yksi niistä, Christkindlimarkt, erottuu muista epätavallisen sijaintinsa vuoksi: markkinat järjestetään kaupungin rautatieasemalla. Siellä voi tutustua jopa 160 eri kojuun, joissa myydään leluja, erilaisia herkkuja ja koruja.

Kaiken kruunaa 15 metriä korkea kuusi, joka on koristeltu Swarowskin kristallein. Markkinat ovat yksi Euroopan suurimmista sisätiloissa järjestetyistä joulumarkkinoista.

Christkindlimarkt 20.11.–24.12.2014

Keskiaikaisessa linnassa (Tiffauges, Ranska)

Ranskassa sijaitsevan Tiffaugesin linnan historia ulottuu aina keskiajalle saakka. Linna on yhdistetty pelottavaan Ritari Sinipartaan, mutta joka vuosi linnassa järjestettävät perinteiset joulumarkkinat ovat kaukana karmivasta. Markkinoilla on yhteensä 50 eri kojua, ja siellä järjestetään ohjelmaa jäänveistosta kuoroesityksiin ja poniratsastukseen. Paikalle tuodaan myös muita eläimiä sekä puinen karuselli. Nämä markkinat takaavat vierailijalle taianomaisen ilmapiirin.

Tiffaugesin linnan joulumarkkinat 6.–7.12.2014 ja 13.–14.12.2014

Luolastossa (Valkenburg, Hollanti)

Valkenburgin pikkukaupunki sijaitsee Etelä-Hollannissa Maastrichtin lähellä. Kaupungin kahdessa maanalaisessa luolassa, Gemeentegrotissa eli ”Kaupungin luolassa” ja  Fluweelengrotissa eli ”Samettiluolassa” järjestetään joka vuosi joulumarkkinat.

Kojut pystytetään eri kokoisiin huoneisiin, joiden välillä pääsee liikkumaan pitkiä kiviseinäisiä käytäviä pitkin. Luolat koristellaan joulumarkkinoita varten satumaisin valoin ja joulukuusin, ja taustalla soi musiikki.

Gemeentegrot markt & Fluweelengrot markt 14.11.–23.12.2014

Huvipuistossa (Kööpenhamina, Tanska)

Vuonna 1843 rakennettua Kööpenhaminassa sijaitsevaa Tivolia pidetään maailman vanhimpana huvipuistona. Joka vuosi joulun alla huvipuisto muuttuu oikeaksi talven ihmemaaksi. Sinne pystytetään lähes 70 eri kojua sekä luistelurata. Koristeluihin kuuluu 1 200 kuusta ja melkein 10 kilometriä valoja. Tunnelma on suorastaan majesteettinen!

Huvipuisto avoinna läpi vuoden. Joulumarkkinat 15.11.2014–4.1.2015.

Joulupukin kotikaupungissa (Rovaniemi)

Rovaniemi on Joulupukin kotikaupunki, ja siellä on mahdollista päästä joulutunnelmaan läpi vuoden. Parhaimmillaan Napapiirillä sijaitseva Joulupukin Pajakylä on kuitenkin juuri joulun aikaan.

Joulukausi lähtee liikkeelle Pajakylässä vietettävästä Rovaniemen Joulunavauksesta. Tapahtumassa pitää puheen itse Joulupukki, ja lisäksi ohjelmassa on koko perheelle sopivaa laulua ja tanssia.

Joulupukin Pajakylä avoinna läpi vuoden. Rovaniemen Joulunavaus 22.11.2014 klo 16.

Lähde: Trivago.fi

Lue myös:

    Uusimmat