Joululahjoja puolet edullisemmin – alkoivatko verkkokauppojen alennusmyynnit jo nyt?

Alennusmyynnit ovat alkaneet perinteisesti joulun välipäivinä ja lahjat on ostettava ennen sitä. Istahdan koneelleni ja klikkaan itseni verkkoon – mitä kummaa, täällähän suitsutetaan jo kiihtyviä alennusmyyntejä? Voiko pukin kontin täyttää nyt jo joulukuussa alehintaan?

Verkkokauppojen sivuilla huutavat punaiset hintalaput ja alennukset. Perinteisesti kauppojen hintahulinat ovat alkaneet vasta joulun välipäivinä – onko verkko todella nopeuttanut ostosrumbaa näin mukavasti?

– Ei ole. Todellisuudessa kyse ei ole varsinaisista alennusmyynneistä, joissa tavaraa myydään suurella volyymilla, vaan kyse on markkinointikampanjoista, joissa pidetään hetkellisesti edullisempia hintoja, pääekonomisti Jaana Kurjenoja Kaupan liitosta toteaa.

Ja toden totta. Kun tokenen alennusmyyntien innoittamasta hurmasta ja katson hintoja kunnolla, eivät ne juurikaan alennuksilta tunnu – parhaimmillaan eroa alkuperäishintaan on muutama euro.

Poikkeuksiakin löytyy: Esimerkiksi vaateketju Hennes & Mauritz on siirtänyt verkossa alelaariin jo useita satoja tuotteita.

– Ainahan joku aloittaa alennukset aikaisin, mutta jos vierailet ketjun kivijalkaliikkeissä, ei siellä ole vielä alennusmyyntejä. Tällä varmaankin halutaan ohjata ihmisiä verkkokauppaan. Lisäksi verkkokaupoissa on aina runsaasti alennusmyyntiin laitettuja tuotteita.

Joulukauppatutkimuksen mukaan 45 prosenttia suomalaisista shoppailee internetissä niin suomalaisissa kuin ulkomaisissakin verkkokaupoissa.

– Verkkokaupat koetaan helppoina, kun ostoksia voi tehdä omalta kotisohvalta. Myös hinta- ja laatuvertailun tekeminen on vaivattomampaa.

Kerro mielipiteesi: Kannattaako nettishoppailu? Muista perustella vastauksesi äänestyksen jälkeen klikkaamalla ensin "Näytä perustelut" ja klikkaamalla sen jälkeen keltaisen huutomerkin luota löytyvää linkkiä "Kirjoita perustelu".

Hannele Lampela/ MTV3

Lue myös:

    Uusimmat