Jouluiset raakasuklaareseptit

Näillä resepteillä valmistat ihanat joulusuklaat itse.

Suklaan valmistuksessa syntyvät herkulliset tuoksut virittävät mielen joulutunnelmaan ja kun vielä sytytät muutaman kynttilän ja laitat tunnelmaan sopivaa joulumusiikkia soimaan, sydämelliset lahjat syntyvät kuin itsestään.

Jouluinen suklaa

4 dl kaakaovoita raastettuna
Reilu ruokalusikallinen kylmäpuristettua kookosöljyä
Reilu ruokalusikallinen juoksevaa kotimaista luomuhunajaa
1 dl kaakaojauhetta (tai murskattuja kaakaonibsejä/kokonaisia kaakaopapuja)
Reilu teelusikallinen maca-jauhetta
1 dl lucuma-jauhetta
1 dl gojimarjoja murskattuna
Ripaus kanelia, neilikkaa ja inkivääriä jauheena sekä Kalaharin suolaa

Pähkinäsuklaa

4 dl kaakaovoita raastettuna
Reilu ruokalusikallinen kylmäpuristettua kookosöljyä
Reilu ruokalusikallinen juoksevaa kotimaista luomuhunajaa
1 dl kaakaojauhetta (tai murskattuja kaakaonibsejä/kokonaisia kaakaopapuja)
Reilu teelusikallinen maca-jauhetta
1 dl lucuma-jauhetta
1 dl luomurusinoita, cashew-pähkinöitä ja marcona-manteleita rouhittuna
Ripaus Kalaharin suolaa

Toimi näin:

1) Aseta kulho lämpimään vesihauteeseen (lavuaariin tai hellalla olevaan kattilaan).

2) Laita kulhoon kaakaovoi ja kookosöljy ja anna niiden sulaa nestemäisiksi. Sekoita joukkoon hunaja.

3) Lisää kulhoon kaakaojauhe, maca-jauhe ja lucuma-jauhe ja sekoita, kunnes seos on tasaista ja juoksevaa. Lisää joukkoon muut ainekset ja mausteet ja sekoita.

4) Kaada juokseva massa muotteihin.

5) Jäähdytä suklaata pakastimessa noin 20-30 minuuttia, kunnes se on kovettunut.

Suklaa säilyy jääkaapissa tai pakkasessa useita viikkoja.

Reseptit: Jaakko Halmetoja / CocoVi

Lähde: Deski

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat