Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Jouluinen vaalea kauralimppu

Julkaistu 01.12.2005 10:33(Päivitetty 08.12.2011 07:40)

Joulun aikaan sopivat hyvin hieman makeat ja mausteiset leivät. Perinteisimmät joululeivät ovat siirapilla maustettuja. Tässä on uudeksi ideaksi vaalea kaurainen joululimpun ohje, makuina hunaja, appelsiini ja pomeranssinkuorijauhe. Limpun saa näyttäväksi, kun sen tekee letitetystä taikinasta.

vaalea kauralimppu

vaalea kauralimppuMyllyn Paras

Vaalea kauralimppu

  • 2-3 kpl
  • Juuri:
  • 6 dl appelsiinimehua
  • 50 g hiivaa
  • ½ dl hunajaa
  • 100 g appelsiinimarmeladia
  • 4 dl hiivaleipäjauhoja
  • 1 dl kauraleseitä
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • Taikina:
  • 2 tl suolaa
  • 2 tl fenkolia
  • 1 tl pomeranssinkuorijauhetta
  • 1 dl mantelilastuja
  • 50 g voisulaa
  • 7-8 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
  • Pinnalle: hunajavettä, kaurahiutaleita, mantelilastuja

Lämmitä mehu kädenlämpöiseksi. Liuota nesteeseen hiiva. Lisää hunaja ja marmeladi sekä hiivaleipäjauhot, kauraleseet ja –hiutaleet ja sekoita. Anna taikinajuuren käydä puolisen tuntia niin, että se alkaa kuplia. Mikäli haluat enemmän makua taikinaan, anna juuren tekeytyä pidempään viileässä esim. jääkaapissa yön yli.

Valmista taikina lisäämällä juuritaikinaan suola, maustavat aineet, rasva ja vaivaa sekaan jauhoja niin, että saat kunnon kimmoisan taikinan.

Leivo taikinasta heti alustuksen jälkeen 6-9 pitkää (n.30 cm) säiettä ja tee aina kolmesta säikeestä yksi letti. Kierrä letti löysälle kiepille niin, että saat ympyrän mallisen leivän. Tai jaa taikina kolmeen osaan ja leivo niistä jokaisesta iso pyöreä limppu (tee pyöritellen kuin pikkupullia). Kohota leivät kaksinkertaisiksi peitettynä.

Voitele leipien pinnat hunajavedellä, koristele kaurahiutaleilla ja mantelilastuilla. Paista leipiä 200 asteisen uunin alatasolla 20-25 min kauniin ruskeiksi.

Resepti: Arja Savela

Lisää aiheesta:

Joulusiivous mielessä? Älä tee näitä virheitä saunaa pestessä"Ensimmäinen latauskerta on kriittinen" – tarkkana jouluostoksilla, halpatuotteissa piilee turvallisuusriski!Kuinka kauan joulukinkku säilyy? Martat: Tämä on ehdoton takarajaTyönantajan joululahjassa voi piillä kurja veroyllätys – näin vältät sudenkuopatTällaista on näkövammaisen arki suomalaisessa ruokakaupassa – "Voi olla ihan tuuripeliä"Suomi yllättävän Onlyfans-tilaston kärjessä
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 14:45
    Sauna

    Joulusiivous mielessä? Älä tee näitä virheitä saunaa pestessä

  • 12:27
    Elektroniikka

    "Ensimmäinen latauskerta on kriittinen" – tarkkana jouluostoksilla, halpatuotteissa piilee turvallisuusriski!

  • 09:04
    Joulukinkku

    Kuinka kauan joulukinkku säilyy? Martat: Tämä on ehdoton takaraja

  • 08:56
    Lifestyle

    Työnantajan joululahjassa voi piillä kurja veroyllätys – näin vältät sudenkuopat

  • 06:46
    Näkö

    Tällaista on näkövammaisen arki suomalaisessa ruokakaupassa – "Voi olla ihan tuuripeliä"