- pussi ruispastaa - porsaa sisäfilettä - siitakesieniä - 2 dl maitorahkaa - 2 sharon -hedelmää
Jouko Aholan ja Harri Syrjäsen menu:
Yakitori-vartaat
150 g porsaan sisäfilettä 2 rkl soijaa 1 rkl fariinisokeria 1 uuniperuna
Leikkaa file siivuiksi ja pujota vartaaseen. Sekoita soija ja sokeri keskenään ja laita vartaat marinoitumaan seokseen 5 min:ksi. Paista parilapannulla molemmin puolin. Halkaise peruna ja paista pannulla. Loppukypsennys uunissa 200 C ssa 15 min.
Siitakesieni-cappuccino
100 g sieniä 1/2 sipuli 1 dl valkoviiniä 2 dl kermaa
Pilko sienet ja sipuli. kuullota kattilassa 5 min. Kaada valkoviini ja kerma kattilaan, soseuta lopuksi yleiskoneessa.
Paistettua valkosipuliporsasta ja ruispastaa
150 g porsaan sisäfilettä 1 sharon -hedelmä 5 siitakesientä 100 g ruispastaa 1/2 valkosipuli
Paista file voissa ja laita pannulle halkaistu valkosipuli leikkauspinta alaspäin. Kuori sharon -hedelmä ja pilko kuutioiksi. Pilko sienet ja paista samassa pannussa. Keitä pasta ja tarjoile lihan kera.
Sharonrahka
2 dl maitorahkaa sharon-hedelmä 1/2 nippua tuoretta minttua 1/2 dl sokeria 2 rkl Cointreau-likööriä
Pilko hedelmä ja sekoita rahkan ja muiden ainesten joukkoon.