Jouko Aholan kassi:

- pussi ruispastaa - porsaa sisäfilettä - siitakesieniä - 2 dl maitorahkaa - 2 sharon -hedelmää

Jouko Aholan ja Harri Syrjäsen menu:

Yakitori-vartaat

150 g porsaan sisäfilettä 2 rkl soijaa 1 rkl fariinisokeria 1 uuniperuna

Leikkaa file siivuiksi ja pujota vartaaseen. Sekoita soija ja sokeri keskenään ja laita vartaat marinoitumaan seokseen 5 min:ksi. Paista parilapannulla molemmin puolin. Halkaise peruna ja paista pannulla. Loppukypsennys uunissa 200 C ssa 15 min.

Siitakesieni-cappuccino

100 g sieniä 1/2 sipuli 1 dl valkoviiniä 2 dl kermaa

Pilko sienet ja sipuli. kuullota kattilassa 5 min. Kaada valkoviini ja kerma kattilaan, soseuta lopuksi yleiskoneessa.

Paistettua valkosipuliporsasta ja ruispastaa

150 g porsaan sisäfilettä 1 sharon -hedelmä 5 siitakesientä 100 g ruispastaa 1/2 valkosipuli

Paista file voissa ja laita pannulle halkaistu valkosipuli leikkauspinta alaspäin. Kuori sharon -hedelmä ja pilko kuutioiksi. Pilko sienet ja paista samassa pannussa. Keitä pasta ja tarjoile lihan kera.

Sharonrahka

2 dl maitorahkaa sharon-hedelmä 1/2 nippua tuoretta minttua 1/2 dl sokeria 2 rkl Cointreau-likööriä

Pilko hedelmä ja sekoita rahkan ja muiden ainesten joukkoon.

Lue myös:

    Uusimmat