Joukkokanne hakee Applelta korvauksia: väittää saman ongelman koskevan kaikkia Watch-kelloja

Applea vastaan on nostettu Yhdysvalloissa joukkokanne, joka vaatii Applelta korvauksia. Sen mukaan kaikki Applen Watch-älykellot kärsivät samasta ongelmasta. Joukkokanteen takana olevien ihmisten mielestä Apple on tiennyt ongelmista jo aiemmin. Joukkokanteesta uutisoi Patently Apple.

Joukkokanteen mukaan kaikkien Apple Watch -kellojen näytöt saattavat särkyä, haljeta tai irrota hyvin nopeastikin ostamisen jälkeen. Apple ei ole ainakaan toistaiseksi myöntänyt vian olemassa oloa, mutta alkuperäisen Apple Watchin ja Apple Watch Series 2:n kanssa on ollut muun muassa akkuongelmia. Näissä tapauksissa Apple pidensi takuuaikaa vuodesta kolmeen vuoteen.

Osa Apple Watch -kelloista ovat kärsineet paisuvista akuista, jotka joukkokanteen mukaan saattavat olla osasyynä näyttöjen hajoamiseen tai irtoamiseen.

Joukkokanne hakee viiden miljoonan dollarin eli noin 4,24 miljoonan euron korvauksia Applelta. Apple on jo aiemmin laajentanut monien Watch-älykellojen takuuta, mutta toistaiseksi Apple ei ole myöntänyt näin laajaa ongelmaa. Alkuperäinen Apple Watch on kärsinyt myös irtoavista takakuorista.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja