Joukkoaltistuminen koronalle Helsingissä – Vum Open Air -tapahtumaan osallistuneita kehotetaan tarkkailemaan vointiaan: "Siellä on ollut ilmeisesti aika paljon ihmisiä"

0:50
Näin kasvomaskia pidetään oikeaoppisesti. Katso video!

Ääniwalli-yökerhossa järjestetyssä Vum Open Air -tapahtumassa olleella henkilöllä on todettu koronavirustartunta, tiedottaa Helsingin kaupunki. Viime sunnuntaina järjestettyyn tapahtumaan osallistuneita kehotetaan tarkkailemaan vointiaan. 

Helsingin kaupungin mukaan myös sunnuntaina 2. elokuuta pidettyyn Vum Open Air -tapahtumaan osallistuneet ovat saattaneet altistua koronalle. 

Tapahtumiin osallistuneita pyydetään hakeutumaan testiin välittömästi, mikäli lieviäkin oireita ilmenee. 

Viime sunnuntain tapahtumaan osallistuneiden tulisi tarkkailla vointiaan elokuun 23. päivään asti. 

– Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys, tiedotteessa luetellaan.

Helsingin kaupungin terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarinen kertoo MTV:lle, että viime sunnuntaina, eli 9. elokuuta järjestettyyn tapahtumaan osallistui noin 300 ihmistä. 

– Siellä on ollut ilmeisesti aika paljon ihmisiä. Tarkkaa lukumäärää ei ole, eikä meillä ole mitään mahdollisuuksia tavoittaa kaikkia. Siksi tiedotimme asiasta näin. 

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja