Joukkoaltistuminen koronalle Helsingissä – Vum Open Air -tapahtumaan osallistuneita kehotetaan tarkkailemaan vointiaan: "Siellä on ollut ilmeisesti aika paljon ihmisiä"

0:50
Näin kasvomaskia pidetään oikeaoppisesti. Katso video!

Ääniwalli-yökerhossa järjestetyssä Vum Open Air -tapahtumassa olleella henkilöllä on todettu koronavirustartunta, tiedottaa Helsingin kaupunki. Viime sunnuntaina järjestettyyn tapahtumaan osallistuneita kehotetaan tarkkailemaan vointiaan. 

Helsingin kaupungin mukaan myös sunnuntaina 2. elokuuta pidettyyn Vum Open Air -tapahtumaan osallistuneet ovat saattaneet altistua koronalle. 

Tapahtumiin osallistuneita pyydetään hakeutumaan testiin välittömästi, mikäli lieviäkin oireita ilmenee. 

Viime sunnuntain tapahtumaan osallistuneiden tulisi tarkkailla vointiaan elokuun 23. päivään asti. 

– Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys, tiedotteessa luetellaan.

Helsingin kaupungin terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarinen kertoo MTV:lle, että viime sunnuntaina, eli 9. elokuuta järjestettyyn tapahtumaan osallistui noin 300 ihmistä. 

– Siellä on ollut ilmeisesti aika paljon ihmisiä. Tarkkaa lukumäärää ei ole, eikä meillä ole mitään mahdollisuuksia tavoittaa kaikkia. Siksi tiedotimme asiasta näin. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja