Joukkoahdistelu on uusi ilmiö Saksassa – "tällaista ei ole aiemmin ollut"

Saksan keskusrikospoliisi suunnittelee uusia toimenpiteitä seksuaalista joukkoahdistelua vastaan. Arabimaissa joukkoahdistelu on jo pitkään ollut ongelma. Ilmiölle on ehditty jo antaa nimikin - taharrush gamea - kirjoittaa saksalainen Welt am Sonntag -lehti.

Saksan keskusrikospoliisi aikoo Kölnin uudenvuodenyön tapahtumien jälkeen taistella ilmiötä vastaan.

– Keräämme kaiken mahdollisen saatavilla olevan tiedon Kölnin ja muidenkin kaupunkien joukkoahdisteluista kokonaiskuvan luomiseksi, kertoo keskusrikospoliisin tutkija Welt am Sonntag-lehdelle.

Selvitysten perusteella poliisi saa toimintaohjeet ja resursseja joukkoahdistelujen torjumista vastaan. Keskusrikospoliisin Holger Münchin mukaan poliisi suhtautuu Kölnin tapahtumiin ja kansalaisten turvattomuuden tunteeseen äärimmäisellä vakavuudella. Keskusrikospoliisilla on tietoa monissa arabimaissa yleistyneestä joukkoahdistelusta, jolle on jo annettu arabiankielinen nimikin - ”taharrush gamea”.

– Nuorten miesten ryhmät suurissa joukkotapahtumissa ja mielenosoituksissa asettavat poliisien valvonnan tiukalle. Rikoksia tehdään seksuaalisesta ahdistelusta raiskauksiin. Saksassa tällaista joukkoilmiötä ei ole aiemmin ollut.

Sen sijaan joukkotapahtumissa on jo pidempään ollut taskuvarkauksia, joihin ovat keskusrikospoliisin mukaan pääosin syyllistyneet pohjoisafrikkalaiset miehet.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja