Joukkio huuteli provosoivia kommentteja ostoskeskuksessa – "Surettaa ja kauhistuttaa lastenkin puolesta"

0:19

Helsingissä Itäkeskuksen viereisessä Puhos-ostoskeskuksen tuntumassa Suomen kansa ensin -ryhmittymän mielenosoitus kiinnitti eilen huomiota paikallisissa.

Useiden kymmenien ihmisten joukko huuteli silminnäkijöiden mukaan iskulauseita ja provosoivia kommentteja. Silminäkijän mukaan megafoneilla, mutta järjestäjän mukaan käytössä oli mikrofoni ja kaiutin.

Paikalle osunut nainen kertoo MTV Uutisille ahdistuneensa mielenosoittajien kommenteista.

– Ahdistavaa oli se, että paikalla oli paljon lapsiperheitä perjantaina illalla. Perheet yrittivät sitten väistellä mielenosoittajia. Paikalla oli myös paljon maahanmuuttajataustaisia perheitä, surettaa ja kauhistuttaa lastenkin puolesta, hän kertoo.

"Ei suurempaa nujakointia"

Toinen silminnäkijä kertoo MTV Uutisille, että mielenosoituksessa oli myös nujakoinnin tynkää kantasuomalaisten ja maahanmuuttajataustaisten kesken. Poliisi oli paikalla mielenosoituksessa.

Helsingin poliisilaitokselta yleisjohtaja, komisario Teemu Lappalainen kertoo MTV Uutisille, että Suomen kansa ensin -mielenosoittajia oli paikalla joitakin kymmeniä. Poliisin mukaan mielenosoitus sujui pääosin mallikkaasti.

– Suullista huutelua puolin ja toisin on raportoitu siellä olleen. Ei suurempaa nujakointia, Lappalainen kertoo.

Miten saavat huutaa niin törkeitä kommentteja?

Lappalaisen mukaan poliisi ei tilastoi mielenosoituksia sen kummemmin, joten ei ole tietoa miten usein vastaavanlaisia mielenosoituksia on Puhoksella järjestetty.

Silminnäkijä kertoo, että protesteja on kuitenkin ollut useampia.

–  Olen nähnyt usein viikonloppuisin mielenosoittajia. Nyt täällä Puhoksen lähellä, ennen Tallinnanaukiolla. Ihmettelen vain sitä, että miten ihmiset saavat huutaa niin törkeitä kommentteja toisille ihmisille, eikä poliisikaan puutu tilanteeseen? Pelkään, että joku puuttuu jossain vaiheessa, nainen pohtii.

Juttua päivitetty 9.9.2018 klo 8:55 ja 11:30: Otsikkoa korjattu. Mielenosoituksen paikkana oli Muhoksen ostoskeskuksen vieressä oleva alue. Mielenosoituksen järjestäjän mukaan paikalla olijoilla ei ollut megafoneja, vaan mikrofoni ja äänentoistojärjestelmä.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja