"Jos en hyppäisi, joisin ja naisin" – tällainen Matti Nykänen nähdään mäkihyppyelokuvassa

Elämänkerrallinen elokuva Eddie Edwardsista saapuu elokuvateattereihin huhtikuun alussa. Millainen on elokuvan Matti Nykänen?

Michael ”Eddie” Edwardsista kertova Eddie The Eagle -elokuva kertoo legendaarisesta brittimäkikotkasta. Mukana elokuvassa on tietenkin myös kourallinen suomalaista sisua.

Maailman huonoimmaksi mäkihyppääjäksi tituleerattu Edwards pääsi vuonna 1988 Calgaryn talviolympialaisiin edustamaan kotimaataan Iso-Britanniaa mäkihypyssä. Hän sijoittui viimeiseksi sekä normaali- että suurmäen kilpailuissa.

Elämänkerrallisessa elokuvassa Edwardsilla, jota näyttelee Taron Egerton, on yksi idoli yli muiden ja se on tietenkin Matti ”The Flying Finn” Nykänen, jonka rinnalla hän saa kilpailla talviolympialaisissa.

Nykänen voitti tuolloin kolme olympiakultamitalia.

Elokuvassa Nykästä näyttelee ruotsalainen Edvin Endre, joka tunnetaan roolistaa Viikingit-sarjassa.

Elokuvan Nykänen on rauhallinen mäkikotka, joka ei turhia rupattele.

Elokuvassa Edwards saa hetkensä Nykäsen kanssa olympialaisissa, kun mäkihyppääjät nousevat kahdestaan hyppytorniin. Hississä on siis maailman paras ja maailman huonoin mäkihyppääjä.

Nykäsen hahmo toteaa Edwardsille, että mikäli hän ei hyppäisi hän vain joisi ja naisi.

Tämän toteamuksen jälkeen Nykänen on kohtauksessa suorastaan filosofinen.

Hän toteaa, ettei itse ole tyytyväinen edes hyvään tulokseen, jos ei ole laittanut parastaan hypyssä.

Näin ollen hän toteaa, että hänessä on paljon samaa kuin Edwardsissa, sillä kumpikin haluaa yrittää parhaansa. Voittaminen ja häviäminen eivät ole heille kahdelle tärkeintä, vaan parhaansa tekeminen.

Eddie The Eagle tulee elokuvateattereihin 1.4. Eddie Edwards saapuu vierailulle Suomeen maaliskuun lopulla.

Lue myös:

    Uusimmat