Mainos

Jorma Toiviaiselle Juha Vainio -palkinto

Sanoittajana vuodesta 1977 saakka työskennellyt Jorma Toiviainen on palkittu 5000 euron suuruisella Juha Vainio -palkinnolla.

Sanoittaja Jorma Toiviainen Keravalta on palkittu Juha Vainio -palkinnolla Kotkassa. Hän on lähes tuhannen julkaistun laulutekstin tekijä.

Juha Vainion Rahaston tämän vuoden tunnustuspalkinto 5000 euroa annettiin vuonna 1949 syntyneelle Toiviaiselle tunnustukseksi komeasta ja pitkästä urasta laulujen sanoittajana. Hän on toiminut sanoittajana vuodesta 1977 saakka.

- Kyllä töitä on aina työn alla, minähän elän sanoista. Mutta niistä ei voi puhua, sanoi Toiviainen Kotkassa.

- Niihin pätee sama taika kuin keskeneräisiin töihin yleensä. Jos niistä puhuu, ne eivät valmistu.

Toiviainen tunnetaan sanoittajana "hitaana kiiruhtajana". Hän on määrätietoisella työskentelyllään kehittynyt vuosien saatossa luotettavasta ammattilaisesta viime aikojen käytetyimmäksi iskelmäsanoittajaksi.

Pitkän uransa aikana Toiviainen on ehtinyt työskennellä lähestulkoon kaikkien keskeisten suomalaisten iskelmäsäveltäjien kanssa. Suurin osa eturivin artisteistamme on levyttänyt hänen tekstejään. Siviiliammatiltaan Toiviainen on diplomi-insinööri. Hän vastasi VR:n rataverkoston kunnosta kunnes viisi vuotta sitten jäi päätoimiseksi sanoittajaksi.

- Siitä päivästä alkaen olen onnitellut itseäni kädestä pitäen joka aamu työkammiooni mennessäni, palkittu sanoittaja luonnehti suhdettaan työhönsä.

- En pidä itseäni taiteilijana vaan sanoisin olevani henkisen alan käsityöläinen.

Toiviainen arvioi kuuluvansa alansa siihen kaartiin, joka tekee sanoituksen mistä asiasta tahansa kenelle tahansa. Ja "tämä on hieno ammatti kun töitä tehdään tunteen keinoilla".

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.