Jopa horoskooppi vaikuttaa: Näin suomalaiset nappaavat vuokra-asunnon

Jokakodin viikoittaisessa kyselyssä tiedusteltiin, millä tavoin lukijat ovat onnistuneet saamaan vuokra-asunnon itselleen. Vastaukset jakautuivat melko tasaisesti, mutta yllättäviäkin perusteluita löytyi.

Suurin osa kyselyyn vastanneista kertoi saaneensa vuokra-asunnon internetin avulla. Vaikka kilpailu vuokranvälitysfirmojen internetissä ilmoittamista asunnoista on kova, 23,8 prosenttia vastanneista kertoi saaneensa vuokrakämpän kyseisellä tavalla.

"Seuraavana päivänä meillä olikin avaimet kädessä"

Äänestyksen jaetulle toiselle sijalle pääsivät sukulaisten kautta hankittu asunto sekä lehti-ilmoitukseen vastaaminen. Molemmat vaihtoehdot saivat äänestyksessä 14,3 prosentin ääniosuuden.

– Ensimmäisen kämpän sain, kun asunnon varsinainen vuokralainen oli kummisetäni työkaverin tytär, joka tarvitsi alivuokralaisen asuntoonsa, Jenni kertoo.

– Äiti osti kaverinsa kanssa aikoinaan oman asunnon, joten näin ollen minulle jäi sitten asuttavaksi lapsuudenkotini 50 neliön kaksio. Ihan hyvin riittää yhdelle hengelle, Nekku sanoo.

Lehti-ilmoitukseen vastanneella, nimimerkkiä Liisa käyttävällä lukijalla onkin hieman eriskummallisempi tarina kerrottavanaan:

– Soitin Helsingin Sanomien sunnuntaisivuilla ilmestyneestä asuntoilmoituksesta vanhahkolle naisvälittäjälle. Hän ilmoitti, että melko sopiva asukaskandidaatti on jo löytynyt asuntoa varten. Olin kuitenkin sinnikäs, ja kysyin rouvalta josko saisin kertoa jotain minusta ja kumppanistani. Rouva alkoi pikkuhiljaa innostua, sillä jaksoin olla hänelle erittäin kohtelias ja puhuin paljon, sillä rouva oli kova höpöttämään. Viimeinen niitti oli, kun rouva kysyi mitä horoskooppia minä ja puolisoni olemme. Kun vastasin, että edustamme molemmat rapu-horoskooppia, rouva innostui niin paljon että kutsui meidät samantien asuntonäyttöön. Seuraavana päivänä meillä olikin jo avaimet kädessä.

"Aloin saada omituisia puheluita"

Tasaisen äänestyksen pronssisijakin jouduttiin jakamaan. Lukijat kertoivat, että kolmanneksi parhaat tavat napata vuokra-asunto olivat oman lehti-ilmoituksen jättäminen tai asunnon välittäjään tai omistajaan vaikutuksen tekeminen asuntonäytössä. Vaihtoehdot saivat yhteensä 9,5 prosentin osuuden annetuista äänistä. Lehti-ilmoituksen jättäneelle Saaralle kävi kuitenkin hieman köpelösti:

– Kerroin lehdessä rehellisesti itsestäni, ammatistani ja sen sellaisesta. Aloin saada todella omituisia puheluita erilaisilta miehiltä, joilla oli aivan muuta asiaa kuin asunnon tarjoamista.

Hyvä tapa on sen sijaan kahdenkeskisen asuntonäytön järjestäminen, jos mahdollisuus moiseen on:

– Pyysin vuokranantajaa esittelemään asunnon minulle kahdestaan. Näin onnistuin saamaan kahdenkeskistä vaikutuksentekoaikaa vuokraemännän kanssa, nimimerkki faf neuvoo.

Nimimerkkiä Summer käyttävä lukija taas on saanut asunnon, vaikka normaalisti asunnon saantiin vaikuttavat tekijät eivät ole olleetkaan kunnossa:

– Luottotiedot menny, ei työpaikkaa ja silti olen aina saanut juuri sen asunnon, minkä haluan. Eli tekemällä vaikutuksen asuntoesittelyssä. Olen ollut niin vaikuttava, ettei vuokranantaja ole edes epäillyt, että oikeasti olen ihan pa. Olen nytkin muuttamassa täydelliseen asuntoon jälleen kerran!

Muita lukijoiden kikkoja vuokrakämpän nappaamiseen olivat internetiin ilmoituksen jättäminen (7,1 %), kavereiden kautta hankkiminen (7,1%) sekä muut tavat.

Teksti: Paula Koski / Jokakoti
Kuvat: Colourbox, Lehtikuva

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja