Mainos

Jopa 30 miljoonaa kylpee pyhässä joessa Intiassa

Kymmenet miljoonat hindut kastautuivat sunnuntaina Gangesjoen pyhään veteen Pohjois-Intiassa, jossa vietettiin maailman suurimman uskonnollisen juhlan, Kumbh Melan, tärkeintä päivää.

Tuhkalla itsensä sivelleet pyhät miehet eli saddhut johtivat pyhiinvaeltajia Ganges- ja Jamunajokien yhtymäkohtaan Allahabadissa. Myös hindujen mystisen Sarasvatijoen uskotaan laskevan samaan paikkaan. Jokien penkoilla oli kaikkiaan 18 eri pistettä, joista ihmiset laskeutuivat veteen.

Hindut uskovat, että kylpeminen vedessä puhdistaa heidät synneistä ja vapauttaa elämän ja jälleensyntymän kierteestä.

– Yhdellä pulahduksella jokeen on voima muuttaa koko elämä, perusteli Lontoosta ensi kertaa paikalle tullut Malti Devi.

Viranomaiset patistelivat kylmään ja likaiseen veteen kastautuvia ihmisiä poistumaan reippaasti paikalta, jotta pahoilta ruuhkilta vältyttäisiin.

– Ilmakuvauksien ja omien arvioidemme mukaan noin 30 miljoonaa ihmistä kastautuu tänään joissa, kertoi tapahtuman edustaja Ashok Sharma.

Tähdet suotuisat puhdistautumiseen

Allahabadissa on noin 1,2 miljoonaa asukasta, mutta sunnuntaina väkimäärä oli paisunut jo 40 miljoonaan. Kaupungissa 12 vuoden välein vietettävä Kumbh Mela -juhla alkoi tammikuun puolessavälissä ja päättyy maaliskuussa. Kahdeksan viikkoa kestävään tapahtumaan arvioidaan osallistuvan jopa 100 miljoonaa ihmistä.

Tänä vuonna juhla on tavanomaistakin merkittävämpi, sillä nyt vietettiin Maha Kumbh Melaa, joka sattuu kohdalle vain 144 vuoden välein.

– Nyt on se aika, jolloin hengellisen pelastuksen mahdollisuudet ovat kaikkein suurimmat, hehkutti hindupappi Parushram Shastri.

Sunnuntain puhdistautumisrituaalia valvomassa oli yli 7 000 poliisia ja 30 000 vapaaehtoista.

– Turvatoimet ovat täydessä käynnissä, ja päähuolemme on saada kylpeneet ihmiset jouhevasti pois jaloista, sillä pyhiinvaeltajien määrä on tänään suurempi kuin ennakoimme, sanoi turvallisuudesta vastaava poliisiupseeri Ganganath Tripathi.

.(MTV3 - AFP - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.