Jopa 150 000 kotia joutuu ostamaan pian uuden television: Näin tarkistat, koskeeko muutos sinua

Ylen tv-lähetykset lähetetään keväästä 2025 eteenpäin vain teräväpiirtolaadulla. Ylen arvion mukaan 100 000–150 000 antenniverkon kotitaloutta joutuu ostamaan uuden vastaanottimen. 

Ylen mukaan merkittävässä osassa Suomen kodeista on jo nyt HD-kelpoinen tv-vastaanotin.

Digita on julkaissut yksinkertaiset ohjeet, joiden avulla voi tarkistaa, toimivatko teräväpiirtokanavat omassa vastaanottimessa. 

Antenni-tv-verkossa television valmiuden voi testata niin, että tekee televisioon kanavahaun. Mikäli kanavapaikalla 21 näkyy Yle TV1 HD, televisiossa on HD-valmius eikä tarvetta uudelle vastaanottimelle ole.

Sen sijaan, jos HD-kanavat eivät näy, tulee hankkia uusi HD-kykyinen televisio ennen kuin lopullinen siirtymä tapahtuu.

Antennijärjestelmään ei ole tarvetta tehdä muutoksia, mikäli se toimii moitteettomasti.

Samalla Ylen standardilaatuisten kanavien jakelu päättyy myös kaapeliverkossa.

Koko ala etenee yhdessä

Myös muut Suomen tv-toimijat ovat hyväksyneet Ylen aikataulun ja ovat valmiita tekemään omat päätöksensä tv-kanavien jakelusta. 

HD-siirtymän myötä kaikki antenni-tv-verkossa jaeltavat kanavat tulevat siirtymään teräväpiirtolähetyksiin. 

Koko televisiotoimialan yhteinen hanke toteutetaan, jotta antennitalouksissa olisi mahdollista saada teräväpiirtokuvaa kaikilta televisiokanavilta. 

Tällä hetkellä antenni-tv-verkossa on tarjolla viisi vapaasti katsottavaa HD-kanavaa: Yle TV1 HD, Yle TV2 HD sekä Yle Teema & Fem HD sekä MTV3 HD ja Nelonen HD. Lisäksi on tarjolla HD-tasoisia maksu-tv-kanavia. 

– Olemme erittäin tyytyväisiä, että pääsemme edistämään HD-siirtymää. Koko toimialan yhteisessä hankkeessa antenni-tv:n katsojat pääsevät nyt yhdenvertaisesti teräväpiirtolähetysten piiriin. 

– Digitalla on valmius suorittaa siirtymän tekninen toteutus nopeassa aikataulussa, sanoo Digitan toimitusjohtaja Vesa Tykkyläinen tiedotteessa.

Nuoret ovat vaativa yleisö televisioalalle 2:15
Katso myös: Nuoret ovat vaativa yleisö televisioalalle.

Lue myös:

    Uusimmat