Jonotusmusiikkiraadilta ei armopisteitä lohjennut: "Mitäänsanomaton pimpelipompeli – miksaus pureutui suoraan korteksiin"

Tätä et ole ennen nähnyt: Jonotusmusiikkiin keskittyvä levyraati 9:41
Tätä et ole ennen nähnyt: Jonotusmusiikkiin keskittyvä levyraati! Arvovaltaisessa raadissa MTV Uutisten toimittajat Mika Tommola ja Niko Nurminen. Raadin puheenjohtajana Mikko Suursalmi.

Viiden jälkeen -ohjelma halusi selvittää, että minkälaista on hyvä jonotusmusiikki. Legendaarista Levyraati-ohjelmaa mukaillen pisteytettiin musiikkia, jota ihmiselle soitetaan puhelinvaihteessa, kun odotetaan esimerkiksi asiakaspalvelijan vapautumista soittajan ongelmia ratkomaan. 

Jonotus- tai odotusmusiikin patentoi tiettävästi ensimmäisenä vuonna 1962 yhdysvaltalainen keksijä ja tehtaanomistaja Alfred Levy. Hänen tehtaansa puhelinlangat olivat vioittuneet ja niihin pääsi vahingossa vuotamaan radiomusiikkia, jota sitten tehtaalle soittaneet ihmiset kuuntelivat puhelun yhdistämistä odotellessa.

Viiden jälkeen -ohjelman arvovaltaiseen jonotusmusiikkilevyraatiin valikoituivat MTV Uutisten toimittajat Mika Tommola ja Niko Nurminen.

Tommola arvioi, että on jonottanut puhelimessa pisimmillään noin 25 minuuttia.

– Sehän tuntuu noin kolme kertaa pidemmältä ajalta, Tommola naurahtaa.

Ilmeisesti puhelinjonottamisen maailmanennätys on 15 tuntia ja 40 minuuttia. Tämän uroteon teki vuonna 2012 australialainen Andrew Kahn, joka halusi varmistua lentojärjestelyistään Qantas-lentoyhtiöltä. Hän ehti odottelun lomassa muun muassa lukea yli 200-sivuisen johtamisoppaan.

Nurminen muistelee verottajalle soittamaansa puhelua varsin runollisin sanakääntein.

– Siihen sisältyi lähtökohtaisesti paljon toiveita ja uskoa lähitulevaisuuteen, mutta se ei koskaan täyttynyt, kuvailee Nurminen kamalinta jonotuskokemustaan.

Katso koko jonotusmusiikin levyraati artikkelin alussa olevalta videolta.

Viiden jälkeen nähdään joka arkipäivä MTV3-kanavalla kello 16.58 alkaen. 

Ohjelma on katsottavissa suorana ja tallenteena myös MTV Katsomossa. Muista päivän uutisissa ja puheenaiheissa myös MTV Uutiset Live

Lue myös:

    Uusimmat