Jonna Tervomaa pokkasi Teosto-palkinnon

Jonna Tervomaan Parempi loppu palkittiin ansiokkaista sävellyksistään ja sanoituksistaan.

Järjestyksessään viidennen Teosto-palkinnon saivat Jonna Tervomaan sanoitukset ja sävellykset sekä Jussi Jaakonahon sävellykset Jonna Tervomaan levyllä Parempi loppu.

Palkinnon pokkasi myös Olli Kortekangas musiikistaan oopperassa Isän tyttö.

Kortekankaan osuus palkinnosta on 20 000 euroa, ja Tervomaa sekä Jaakonaho saavat molemmat 10 000 euroa.

Parempi loppu on raadin mukaan tyylikäs, musikaalinen kokonaisuus, joka yhdistää rock-musiikin perinnettä luontevasti uusiin raikkaisiin ideoihin.

– Sointimaailma ei muserra, vaan siinä säilyy positiivinen vire. Jonna Tervomaan tekstit käsittelevät syvällisesti arkipäivän suuria ja pieniä asioita, sortumatta itsetarkoitukselliseen, metaforien hämärtämään taiteellisuuteen. Hänen ja Jussi Jaakonahon sävellykset yhdistävät rock-musiikin perinnettä ja virkistävän tuoreita lähestymistapoja huomaamattoman luontevasti tavalla, joka ansaitusti saa niin suuren yleisön, kriitikoiden kuin kollegoiden arvostuksen, raati perusteli.

Palkinnosta päättäneen tuomariston puheenjohtajana toimi säveltäjä, tuottaja ja kapellimestari Esa Nieminen. Jäseninä raadissa olivat säveltäjä Janne Haavisto ja säveltäjä Kimmo Hakola.

Palkinnolla halutaan edistää suomalaista luovaa säveltaidetta nostamalla esiin rohkeita, omaperäisiä ja innovatiivisia teoksia. Palkintoa jakavat Säveltäjäin Tekijänoikeustoimisto Teostoon kuuluvat säveltäjät, sanoittajat ja musiikin kustantajat.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat