- naudan ulkofilettä
Jyrki Sukulan ja Jone Nikulan menu:
Kokonaisena paistettua limosinehärkää & valkosipuliperunaa, oliiviöljyperunaa, chilijugurttia, yrtti-valkosipulijugurttia, pippurikastiketta, bearnaisea ja muhennettua sipulia
1 kg hyvin marmoroitua ulkofilettä
Grillaa parilapannulla n. 2 min./puoli. Kypsennä uunissa 200 c:ssa n.13 min. Anna vetäytyä.
valkosipuliperunat:
8 perunaa 2 valkosipulinkynttä 100 g voita suolaa valkopippuria
Viipaloi perunat ja valkosipulit. Ruskista kevyesti voissa ja mausta suolalla sekä valkopippurilla.
oliiviöljyperunat:3 perunaa 1/2 dl oliiviöljyä suolaa valkopippuria 3 dl basilikaa
Kuori ja keitä perunat. Kaada vesi tarkkaan pois ja anna höyrystyä. Lisää oliiviöljy ja basilika sekä mausta suolalla ja pippurilla.
bearnaise:
1/2 dl punaviinietikka 1/2 sipuli 1 laakerinlehti 1 rkl valkopippuria 1 oksa persiljaa 1 dl valkoviiniä sokeria suolaa 150 g voita
Keitä punaviinietikkaa, hienonnettua sipulia,valkoviiniä, mausteita ja persiljaa. n. 10 min. Kypsennä keltuaiset ja makuliemi, lisää sulatettu voi sekä hienonnettua persilja. Tarkista maku.
muhennettua sipuli:
2 sipulia 1 dl smetanaa sokeria suolaa mustapippuria kuminaa 2 rkl oliiviöljyä
Ruskista oliiviöljyssä viipaloidut sipulit. Lisää smetana ja mausteet. Hauduta 5 min.
chilikastike:
1 dl jugurttia 2 rkl ketsuppia 1 rkl puretta tabascoa chilijauhetta hunajaa
Sekoita aineet keskenään.
yrtti-valkosipulijugurtti:2 rkl minttua 2 rkl persiljaa 1 rkl ruohosipulia 2 valkosipulinkynttä suolaa sitruunanmehua valkopippuria
Hienonna yrtit ja valkosipuli sekoita aineet keskenään.
pippurikastike:
2 dl kuohukermaa 2 tl Dijon -sinappia 2 rkl konjakkia suolaa murskattuja pippureita
Sekoita aineet keskenään ja hauduta n. 10 min.
Karamellisoitua ananasta
1/2 kpl ananasta 2 rkl fariinisokeria 100 g voita 3 rkl sitruslikööriä 1/2 sitruunan mehu
Lohko ananas ja paista voissa. Lisää fariini, likööri ja tilkka vettä. Tarjoile vaniljajäätelön kera.