Jokerit valmistautuu epätietoisuuden vallassa KHL-kauteen – avauspeli Valko-Venäjän kriisipesäkkeessä: "Ei tämä ideaali tilanne ole"

KHL:n peliohjelma on vahvistettu, mutta Jokerien pelipaikan ympärillä velloo silti avoimia kysymyksiä. Miten Jokerien kiekkoammattilaiset suhtautuvat erikoiseen tilanteeseen? 

Jokerien pitäisi aloittaa KHL:n runkosarjan 3. syyskuuta Minskissä Dinamoa vastaan ja jatkaa siitä pelaamaan kahden päivän kuluttua Riikaan. Ensimmäinen kotipeli on ohjelmassa 9. syyskuuta Neftehimikiä vastaan. 

Simppeli ja matkustuskilometreiltään kohtuullisen leppoisa aloitus. Mutta kun on sitten sitä muuta pohdittavaa. 

Sisätapahtumien rajoitukset raukeavat Suomessa kokonaan vasta lokakuussa. On väläytelty mahdollisuutta, että Jokerit pelaisi kotipelejään Pietarissa. 

Lisäksi ulkomaalaisjoukkueiden tulo Suomeen aiheuttaa omat hankaluutensa mahdollisten karanteenien takia. 

Jokerien johto ei halunnut kommentoida asioiden keskeneräisyyden takia.

Tilanne on kuitenkin se, että pakka on edelleen levällään, vaikka pelien pitäisi alkaa 15 päivän kuluttua. 

"Menen missä Jokerit pelaa"

Samaan aikaan Jokerit harjoittelee täysillä Ilmalan harjoitushallissa ja valmistautuu torstaina Imatralla pelattavaan harjoitusotteluun Jukureita vastaan. 

Jokerit ei halua ottaa joukkueen läheisyyteen "ylimääräisiä" ihmisiä, minkä takia haastattelutkin suositeltiin tehtäväksi puhelimella. 

– Ei tilanne ole pelaajiin vaikuttanut. Me teemme omaa juttuamme täällä ja yritämme lyödä parasta pöytään, tähtipuolustaja Mikko Lehtonen tuumi MTV Urheilulle. 

– Minulla on täysi luotto siihen, että meistä huolehditaan parhaalla mahdollisella tavalla. 

Arveluttaako mahdollinen Venäjälle meno ja siellä pelaaminen pidemmän aikaa?

– Eihän tämä ideaali tilanne ole, mutta lähden sinne missä Jokerit pelaa. 

"En ole korvaa lotkauttanut"

 Päävalmentaja Lauri Marjamäki korosti moneen otteeseen, ettei jääkiekon ulkopuolisten asioiden miettiminen ole valmentajan tehtävä. 

– En ole hirveästi korvaa lotkauttanut. Uskon, että olemme ammattimaisissa käsissä, oli tilanne mikä tahansa, Marjamäki kommentoi. 

Jokerit on satsannut hygieniaan, ja harjoitusviikkojen alussa ulkomaalaiset pelaajat olivat omissa pukukopeissaan. 

– Olemme pystyneet elämään hyvinkin normaalia arkea. Häiriötekijöitä on ollut vähän. 

"Annetaan mellakoida keskenään"

Mahdollinen pelaaminen Minskissä tuo oman jännitteensä kauden alkuun. Valko-Venäjän vaalit virittivät diktatuuriin kansannousun, joka ei ole ihan heti laantumassa. 

– Olen lukenut uutisista, että jotain mellakantynkää siellä on ollut. Ei anneta sen vaikuttaa. Annetaan heidän mellakoida keskenään, Mikko Lehtonen totesi. 

Marjamäki suhtautui Lehtosen tapaan rauhallisesti Minskin tilanteeseen. 

– Korona ei taida olla Valko-Venäjällä se isoin ongelma. Ne ovat sellaisia poliittisia juttuja, ei siihen kannata urheilua sotkea. 


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja