Jokereiden päävalmentaja Lauri Marjamäki vaatii koko organisaatiolta tasonnostoa menestyksen takaamiseksi – "Turha sitä on kiistää"

Jokereiden päävalmentaja Lauri Marjamäki vaatii parannuksia koko organisaation toimintaan niin kaukalossa kuin sen ulkopuolellakin KHL-menestyksen takaamiseksi.

Jokerit on pelannut KHL:ssä nyt seitsemän kautta. Helsinkiläisseura on raivannut joka vuosi tiensä pudotuspeleihin, mutta kevään tosipeleissä menestyminen on jäänyt kuitenkin laihaksi. Jokerit on edennyt kolmesti toiselle pudotuspelikierrokselle, mutta neljästi kevät on tyssännyt jo avauskierroksella.

Näin kävi myös tänä keväänä, kun Jokerit putosi Lokomotiv Jaroslaville ensimmäisellä kierroksella tylysti otteluvoitoin 0-4.

Jokereiden päävalmentajana toimiva Lauri Marjamäki vaatii organisaatiolta muutoksia. Menestyksen takaamiseksi jokaisella osa-alueella niin toimistolla kuin jäälläkin pitää parantaa.

– Turha sitä on kiistää. Olemme aika paljon istuneet alas niin managementin kuin valmennuksenkin kanssa. Tulosta ei päästä ollenkaan karkuun, Marjamäki toteaa.

Marjamäki korostaa, että KHL on kehittynyt vuosien varrella sarjana. Voimaan astunut palkkakatto tiivisti kilpailua entisestään.

– KHL kehittyy tällä hetkellä taktisesti. Erinomainen liike oli pistää palkkakatto. Silloin kallispalkkaiset vanhat miehet jäivät kolmosketjusta pois ja venäläisille nuorille, taitaville ja nälkäisille pelaajille on annettu tilaa, Marjamäki toteaa.

– Kehittyminen on kovaa, ja meidän pitää pystyä olemaan siinä mukana. Se tarkoittaa joka puolella: meidän yhteistyötä, vaatimustasoa, meidän joukkueen rakentamista, meidän pelaamista ja harjoittelua. Kyllä meidän pitää kriittisesti niitä katsoa.

Päättynyt kausi oli Jokereiden osalta erittäin haastava. Jo alkukaudella joukkue joutui myrskynsilmään Minskin poliittisen tilanteen vuoksi. Myöhemmin kuvaan astui koronavirus, joka piinasi helsinkiläisseuraa.

Marjamäki myöntää, että viime kausi oli suuri pettymys kaikille, eivätkä olosuhteetkaan helpottaneet Jokereiden taivalta.

– Viimeinen kausi oli meille tosi vaikea. Meillä oli niin paljon vähemmän harjoituksia ja siirrettyjä pelejä, että pelattiin joka toinen päivä yli kaksi kuukautta. Silloin kuin piti olla parhaassa iskussa, olimme kaukana siitä. Kun häviät 0-4 Lokomotiville, ei siinä jää paljon tilaa selityksille.

Halu menestyä on kuitenkin kova. Menestyksen eteen on kuitenkin tehtävä rutkasti töitä. Jokerit on jo tuonut seuraan viisi EHT-tason vahvistusta, mikä kielii osaltaan siitä, että Jokerit on tulevallakin kaudella tosissaan.

Menestys vaatii kuitenkin tekoja.

– Se tarkoittaa koko organisaatiossa, että meidän on pakko ryhdistäytyä monella eri osa-alueella, koska tiedämme resurssimme ja osaamisemme, mutta kyllä se vaatii jokaiselta valmentajalta, pelaajalta ja organisaation jäseneltä selkeää terästäytymistä. Tähän ei olla tyytyväisiä.

Marjamäki myöntää, että vastauksiakin on alkanut jo löytyä.

– Uskon, että olemme löydetty paljon vastauksia jo siihen, millä pystymme pieniä asioita parantamaan. Sekin pitää muistaa, että meillä on paljon asioita kuitenkin hyvin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja