Lauri Marjamäki hehkuttaa Jokereiden maajoukkuetason vahvistuksia, pari täsmäasetta vielä haussa – "Meillä on muutama paikka täyttämättä"

Jokereiden päävalmentaja Lauri Marjamäki ja pelaajakoordinaattori Janne Vuorinen ovat tyytyväisiä siihen, missä tilanteessa Jokereiden joukkueenrakennus on. Muutamaa täsmävahvistusta etsitään kuitenkin vielä.

Jokerit julkisti viime viikolla viisi uutta pelaajahankintaa, kun MM-kisapaikoista taistelevat Petteri Lindbohm, Janne Juvonen, Hannes Björninen, Teemu Turunen ja Ruotsin Philip Holm liittyivät Jokerit-paitaan.

Jokereiden pelaajakoordinaattori Janne Vuorinen on iloinen seuran uusista hankinnoista. Jokerit on varta vasten halunnut haalia riveihinsä laadukkaita kansainvälisen tason pelaajia, jotka haluavat urallaan määrätietoisesti eteenpäin ja istuvat joukkueen pelitapaan.

– Olemme tosi tyytyväisiä kaikkiin pelaajiin. Ei se sattumaa ole, että yksi on Ruotsin maajoukkueessa ja neljä Suomen maajoukkueessa. Meillä on tällä hetkellä maajoukkueleirityksissä yli kymmenen pelaajaa, kun otetaan kaikki maat mukaan. He kaikki istuvat hyvin kansainväliseen jääkiekkoon, Vuorinen summaa uusia vahvistuksia.

Myös päävalmentaja Lauri Marjamäki otti uudet vahvistukset hyvillä mielin vastaan. Neljännen kautensa Jokereiden peräsimessä aloittava Marjamäki kaavailee koko viisikolle suurta roolia tulevan kauden palapelissä.

– Olen tosi tyytyväinen näistä hankinnoista. Tarvitsemme voittamisen ja pelaamisen vimman omaavia kavereita, jotka ovat kovaluonteisia. Kaikille on kaavailtu isoa roolia. Aika näyttää, millaisen roolin pelaajat ottavat, Marjamäki toteaa.

Björnisellä, Juvosella, Turusella ja Lindbohmilla ei ole aikaisempaa kokemusta KHL-kaukaloista. Marjamäki ei ole kuitenkaan huolissaan, sillä jokainen on todistanut kykynsä kansainvälisissä kaukaloissa.

– Parhaassa iässä olevia oman tasonsa jo näyttäneitä suomalaisia. Ei ole tarkoitus, että tässä aletaan ajaa heitä sisään. Näen sen hyvänä asiana, että he ovat ensimmäistä kertaa KHL:ssä mukana. Kyllä me tarvitsemme tuollaisia EHT-tason pelaajia, jos ja kun me mielimme pärjätä.

Marjamäki korostaa nelikon kohdalla myös kotimaisuutta, johon Jokerit on halunnut KHL-aikakaudella nojata. Myös Turusen ja Lindbohmin aikaisempi Jokerit-tausta on Marjamäen mieleen.

– Sillä iso merkitys. Aina olemme puhuneet kotimaisuuden perään, mutta kyllähän meillä on kasautumassa kotimaisempi joukkue kuin viime kaudella. Toissa kaudella meillä oli huomattavasti enemmän suomalaisia pelaajia kuin viime kaudella.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Uusien vahvistusten kunnianhimoakin Marjamäki arvostaa suuresti.

– Kaikilla pelaajilla tavoitteet ovat vielä kovemmat. Muutama näistä kavereista on sanonut suoraan, että NHL on tavoitteena ja KHL on paras mahdollinen mittari seuraavaan steppiin kohti unelmia.

Haussa vielä muutama täsmävahvistus

Tuoreimpien vahvistusten myötä Jokereiden ensi kauden runko alkaa olla viimeistelyä vaille valmis. Vuorinen on tyytyväinen siihen, millainen joukkue ensi kaudeksi on rakentumassa.

Jokerit kuitenkin tähyilee vielä paria täsmäasetta vahvistamaan jo entuudestaan laadukasta ryhmää. Vahvistuksia etsitään etenkin puolustukseen ja hyökkäykseen. Sopimusuutisia on luvassa vielä ennen tulevan kauden alkua.

– Meillä on muutama paikka täyttämättä, jotka tulemme täyttämään ennen kauden alkua. Pohjois-Amerikassa kaudet ovat vielä kesken. Katsomme, minkälaisia pelaajia siellä voisi olla, millä voisimme täydentää joukkuettamme.

– Hyvällä mallilla ollaan, mutta ehkä muutama pelaaja ennen kauden alkua ja kauden aikana on aina reagoitu mahdollisiin tarpeisiin. Kyllä meillä hyvä tilanne on.

Lue myös:

    Uusimmat