Johtuuko kauneus tästä ihmisen osasta? Hoida se kuntoon

Ihon hyvinvointi on kokonaisvaltaista. Jos muu keho ei toimi oikein, on myös ihon hankala näyttää hyvältä. Tätä mieltä oli itävaltalainen kemisti Rudolf Hauschka (1891–1969) jo 1900-luvun alkupuolella.

Rudolf Hauschka (1891–1969) oli itävaltalainen kemisti, joka uskoi ihon hyvinvoinnin kehittämiseen ja tervehdyttämiseen. Hauschkan perusperiaatteiden mukaan terveen ihon ja kauneuden tervehdyttämisen taustalta löytyvät yksinkertaiset niksit. Hauschkan mukaan hyvinvointi lähtee munuaisista. Näillä vinkeillä munuaisista on helppo pitää huolta.

Puhdas vesi

Nauti joka päivä riittävästi puhdasta lähdevettä. Pidä vesipullo lähelläsi työpäivän aikana ja juo vettä pitkin aikaa. Tarkkaile kehon reaktioita juodessasi ja anna elimistön päättää sen tarvitsema veden määrä. Juo vettä aamulla, iltapäivällä ja illalla. Elimistö poistaa kuona-aineita saadessaan tarvittavan vesimäärän.

Nuku riittävästi

Uupuneena iho ei ole hehkeimmillään, se kärsii kirjavuudesta ja ihottumasta. Pidä siis kiinni riittävistä yöunista. Lepo ja uni voimistavat munuaisia. Kuudesta kahdeksaan tuntia syvää unta riittää munuaisille puhdistaakseen verestä kuona-aineet, jotka muuten työntyvät ihoon.

Pyri pitämään yllä tasaista unirytmiä, varsinkin jos koet puhdin olevan pois. Ota viikonloppuisin lyhyet päiväunet, etenkin jos kärsit stressistä.

Suolaa vain tarpeen mukaan

Nauti sopivasti merisuolaa ja vältä kauniin ihon vihollisia, kuten suolaisia sipsejä. Jos syöt liikaa suolaisia herkkuja ja lisäät ruokaankin suolaa, munuaiset joutuvat työskentelemään ylikierroksilla.

Liiku ja hikoile

Kävele päivittäin ja liiku itsesi hikeen aina, kun mahdollista. Liikkuminen ja hikoilu avaavat ihohuokosia, auttavat hengittämään syvään ja poistavat myrkkyjä, jotka muuten käsiteltäisiin ihon kautta. Käy saunassa vähintään kerran kuussa, mutta muista peittää kasvojen herkät alueet paksulla voiteella ennen löylyyn tai höyrykylpyyn menoa.

Vältä limuja

Nauti mahdollisimman vähän limuja ja alkoholia. Jätä limonadit pois kokonaan, jos kärsit akuutista iho-ongelmasta.


Lue myös:


AVA / Siiri L'Ecuyer

Lähde: Susan West Kurz ja Tom Monte: Herätä kauneutesi, Hyvinvointia Dr. Hauschkan tapaan

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja