Johannes Hösflot Kläbo murskasi taas – tässä norjalaistähden poskettomaksi kasvanut kisakorvaus

Remi Lindholm oli parhaana suomalaisena 11:s maastohiihdon miesten maailmancupin päätöskisassa, 20 kilometrin vapaan yhteislähdössä Ruotsin Falunissa sunnuntaina. Voittoon sivakoi Norjan Johannes Hösflot Kläbo. 

Lindholm hiihti pitkään ainoana suomalaisena vajaan 20 urheilijan kärkijoukossa. Hän taipui loppurytinässä tiukasti kymppisakin ulkopuolelle. Hänen uransa paras maailmancup-sijoitus on 10:s.

Muista suomalaisista 30 parhaan joukkoon mahtui Perttu Hyvärinen, joka oli 25:s (+44,3). 

Kisassa oli myös suomalaisdramatiikka, kun Iivo Niskanen keskeytti noin 7,5 kilometrin kohdalla. Ratkaisun syy ei ole vielä tiedossa. 

Kläbo kukisti loppukirissä maanmiehensä Gjöran Tefren ja Martin Löwström Nyengetin

Kokonaiscupin voitti Norjan Harald Östberg Amundsen (sunnuntaina 17:s) 54 pisteen erolla Kläboon, joka kärsi ratkaisevasti Tour de Skin väliin jäämisestä sairastelun takia. Suomalaisista paras kokonaiskisassa oli Lauri Vuorinen (20:s).   

Kläbo tekee uskomatonta tiliä

Kläbo, 27, summasi kokonaiscupin tappiosta huolimatta ylivoimaisesti suurimman palkintorahapotin miesten puolella. 

Häneltä jäi kauden aikana kahdeksan henkilökohtaista kisaa väliin, loppulukema oli 25. Näissä hän saavutti 16 voittoa ja kaksi muuta palkintosijaa. Palkintorahaa hän rohmusi huimat 326 950 Sveitsin frangia (eurolla käytännössä sama kurssi), kun mukaan lasketaan myös kokonaiscupista tullut sijoitusbonus. 

Tämä tekee kisaa kohden poskettomat 13 078 frangia! Osuva osviitta on se, että kisavoittajan sekki on valtaosassa kisoista suuruudeltaan 15 000 frangia. 

Kläbon uran tähän mennessä paras mc-kausi on ollut 2022-2023. Hän saavutti 27 kisassa 19 voittoa sekä kolme muuta palkintosijaa ja tienasi 395 800 frangia palkintorahaa, noin 14 660 kisaa kohden. Tuolloin hän voitti kokonaiscupin lisäksi myös Tour de Skin.  

Koko maailmancup-urallaan Kläbo on ansainnut palkintorahaa noin 1,6  miljoonaa frangia, karkeasti ottaen noin 10 500 frangia starttia kohden. Vertailun vuoksi: IIvo Niskasen uran lukema on noin 300 000 frangia, vaikka hän aloitti vakituisen hiihtämisen pääkiertueella kaksi ja puoli vuotta ennen norjalaista.

Suurimman tilin Kläbo tekee kuitenkin yhteistyökumppanien avulla. Ne muistavat hiihtotähteä rahallisesti myös menestyksestä ladulla. 

Lue myös:

    Uusimmat