Jogurttipannacotta ja sitruskeitto

Jogurttipannacotta

  • 2,5 dl maitoa
  • 110 g sokeria
  • ½ sitruunankuori
  • 4 dl luonnonjogurttia
  • 1 dl kermaa
  • 4 liivakkoa

Laita liivakot likoamaan kylmään veteen. Lämmitä kattilassa maito ja sokeri, niin että sokeri liukenee. Lisää mukaan raastettua sitruunankuorta ja liotetut liivakot. Sekoita niin että liivakot sulavat tasaisesti. Siivilöi massa. Lisää joukkoon kerma ja jogurtti koko ajan sekoittaen. Laita annos laseihin tai muotteihin ja nosta jääkaappiin hyytymään.

Sitruskeitto

  • 1 dl sokeria
  • 1 dl vettä
  • 1 tähtianis
  • 2 appelsiinia
  • 2 verigreippiä
  • 2 limettiä

Laita sokeri, vesi ja tähtianis kattilaan. Keitä hiljalleen muutama minuutti. Kuori appelsiinit ja verigreipit paksulti, leikkaa hedelmien liha paloiksi ja poista siemenet ja lisää sokeriliemen joukkoon. Purista mukaan myös limen mehu. Soseuta tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Siivilöi ja anna jäähtyä. Tarjoile pannacotan kanssa samasta astiassa. Koristele murskatulla pistaasipähkinällä ja esimerkiksi mintunoksilla.

Lue myös:

    Uusimmat