Joensuun Katajasta NFL:ään – ällistyttävä tarina lajinvaihdosta

Darren Fellsin matka koripalloparketeilta amerikkalaisen jalkapallon supersarjaan NFL:ään on ollut ainutlaatuinen.

Reilut kolme vuotta sitten, kaudella 2010-2011, Fells pelasi vielä Joensuun Katajassa Korisliigaa voittaen Suomen cupin ja SM-hopeaa. Hän oli aiemmin pelannut muuallakin Euroopassa koripalloa, joka oli hänen ykköslajinsa yliopistoajoista lähtien.

Muutamaa vuotta myöhemmin 201-senttinen amerikkalainen päätti kuitenkin tavoitella unelmaansa ammattilaisjalkapalloilijana. Pienten mutkien kautta kalifornialaislähtöinen 28-vuotias Fells debytoi lopulta tänä syksynä NFL:ssä Arizona Cardinalsin paidassa. Hän on pelannut sisempänä laitahyökkääjänä (tight end) neljässä ottelussa ja tähtäimessä on paikka aloituskokoonpanossa.

Fells painoi Katajan vuosinaan 123 kg ja nyt lihasmassaa on vielä muutama kilo enemmän. Häntä ei hevillä siirrellä edes maailman kovimmassa amerikkalaisen jalkapallon liigassa.

Tuskin koskaan aiemmin yhdeksän vuotta jenkkifutiksen parista tyystin pois ollut pelaaja on raivannut tietään lähes kolmikymppisenä lajin huipulle. Kaiken huipuksi Cardinals on tällä hetkellä koko NFL:n paras joukkue voitettuaan kymmenestä ottelustaan yhdeksän.

Darren Fellsin kolme vuotta vanhempi isoveli Daniel pelaa myös NFL:ssä, New York Giantsissa.

Lue myös:

    Uusimmat