Joel Pohjanpalon ja Jesse Jorosen unelma on totta – Venezia varmisti nousun Serie A:han

Suomen maajoukkuepelaajien Joel Pohjanpalon ja Jesse Jorosen edustama Venezia varmisti sunnuntai-iltana nousunsa jalkapallon Italian pääsarjaan Serie A:han. Venezia pääsi juhlimaan sarjanousua kotiyleisönsä edessä, kun joukkue kukisti tanskalaishyökkääjä Christian Gytkjärin maalilla Cremonesen nousukarsintafinaalin toisessa osaottelussa 1–0.

Joukkueiden avausottelu oli päättynyt 0–0-tasapeliin. Sunnuntain ottelusta myös tasapeli olisi nostanut Venezian Serie A:han, sillä joukkue sijoittui Serie B:n sarjataulukossa Cremonesea korkeammalle.

Toisen kautensa Veneziassa pelanneet Pohjanpalo ja Joronen ovat olleet joukkueensa ehdottomia kulmakiviä. Pohjanpalo jatkoi tällä kaudella hulppeaa maalivirettään ja oli 22 osumallaan Serie B:n paras maalintekijä. 

Venezian ykkösmaalivahti Joronen pelasi Pohjanpalon tavoin täydet minuutit ratkaisevassa nousukarsintaottelussa ja torjui otteluparissa yhteensä 18 kertaa.

Vuonna 1907 perustettu Venezia pelasi Serie A:ssa viimeksi kaudella 2021–2022, mutta pääsarjavisiitti jäi vain yhden kauden mittaiseksi. Tätä ennen seura nähtiin Serie A:ssa 2000-luvun alussa.

Venezian edellä Parma ja Como nousivat tällä kaudella suoraan Serie A:hen. Sarjataulukossa kolmanneksi sijoittunut Venezia joutui nousukarsintoihin, joissa se kaatoi ensin hallitusti Palermon.

Italian Serie A:ssa on pelannut 2020-luvulla tähän mennessä viisi suomalaispelaajaa: Joronen ja Simon Skrabb (Brescia), huiman uran Italiassa tehnyt Perparim Hetemaj (Benevento), Niki Mäenpää (Venezia) sekä Niklas Pyyhtiä (Bologna).

Lue myös:

    Uusimmat