José Mourinho astuu legendaarisen seuran puikkoihin – yleisö villiintyi

Jalkapallovalmentaja José Mourinho astuu legendaarisen turkkilaisseura Fenerbahcen peräsimeen.

Fenerbahce julkaisi jo lauantaina Mourinhon videoviestin, jossa 61-vuotias portugalilaislegenda kertoi istanbulilaisseuran faneille, että "nähdään huomenna Kadikoyssa ja aloitetaan matkamme yhdessä".

Sunnuntai-iltana Mourinho esittäytyi Súkrú Saracoglu -stadionilla tuhansille kannattajille Fenerbahcen uutena luotsina. Fanit osoittivat hänelle villisti suosiotaan.

Mourinho heilutti seuran keltaista paitaa ja sanoi fanien saaneen hänet tuntemaan olonsa tervetulleeksi.

– Haluan kiittää tietä rakkaudestanne, rakkaudesta, jota tunsin ensihetkestä lähtien, kun nimeni yhdistettiin ensimmäisen kerran Fenerbahceen, Mourinho sanaili.

Mourinho tokaisi, että yleensä valmentajaa rakastetaan voittojen jälkeen, mutta nyt hänestä tuntuu, että häntä rakastetaan ennen voittoja.

– Haluan työskennellä Turkin jalkapallon parissa, haluan työskennellä Turkin liigassa. Haluan auttaa parantamaan sitä, mutta tärkeintä minulle ei ole turkkilainen jalkapallo eikä Turkin liiga, vaan Fenerbahce.

Mourinhon Fenerbahce-sopimuksen yksityiskohtia ei ole julkistettu, mutta Sky Sports kertoo, että kontrahti on tiettävästi kaksivuotinen.

Viimeksi AS Romassa

Mourinho valmensi viimeksi italialaista AS Romaa vuodesta 2021 tämän vuoden tammikuuhun, kunnes hän sai potkut.

Lukuisia suurseuroja luotsannutta ja paljon menestystä urallaan saavuttanutta Mourinhoa pidetään yhtenä kaikkien aikojen jalkapallovalmentajista.

Vuonna 1907 perustettu Fenerbahce on yksi Turkin menestyksekkäimmistä jalkapalloseuroista. Sillä on 19 maansa mestaruutta. Juuri päättyneellä kaudella Fenerbahce sijoittui Turkin Superliigassa toiseksi.

Lue myös:

    Uusimmat