Jo pääsi ensimmäistä kertaa nauttimaan aidosta joulukuusesta – saikin yllättäen karut oireet: "En osannut edes ajatella, että..."

Pöllö yllätti perheen joulukuusesta 0:46
Perhe Yhdysvaltain Georgiassa yllättyi toden teolla tuotuaan aidon joulukuusensa sisään. Puun mukana tuli kyytiläinen – nimittäin pöllö!

Jo ehti iloita aidosta joulukuusesta, mutta alkoikin sitten saada kyseisen puun vuoksi allergiaoireita.

Jo rakastaa joulua, ja hän olikin innoissaan siitä, että saisi vuonna 2020 ihailla ihka-aitoa joulukuusta. Ilo loppui kuitenkin lyhyeen, kertoo australialainen Yahoo-sivusto.

Kuusi saapui töihin – sitten alkoivat oireet

Jon töihin toimitettiin aito kuusi. Pian Jo kuitenkin huomasi, että hänen ihonsa kutisi; lisäksi nenä alkoi vuotaa. Viikon varrella oireet pahenivat.

– Olen murtunut, koska joulu on suosikkiaikani vuodesta, ja olen aina rakastanut aitoja joulukuusia, joita jouluelokuvissa on televisiossa, Jo kuvailee.

Lääkärin kysymykset paljastivat syyn

Jo oli vain innoissaan siitä, että saisi ihailla aitoa kuusta; hän ei aluksi osannutkaan yhdistää kuusta paheneviin iho-oireisiinsa, kunnes kävi lääkärillä.

Vasta lääkärin kysellessä, onko jokin Jon ympäristössä muuttunut, hän tajusi syyttää kuusta punaisesta ihottumasta ja kohoumista ihossa.

Jon käsiin tuli punaista ihottumaa. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Kuusi voi aiheuttaa "joulukuusisyndrooman"

Joulukuusi voi aiheuttaa heinänuhan kaltaisia oireita. Toisinaan puhutaan jopa "joulukuusisyndroomasta", jossa vakavasti allergiset saavat runsaasti oireita kuusesta.

– Olen harmissani, etten voi mennä lähelle aitoa kuusta. Minulla on aina ollut heinänuha, jota siitepöly pahentaa, mutta en osannut edes ajatella, että joulukuusi saisi allergiani oireilemaan, Jo myöntää.

Jo kertoo, ettei halunnut "pilata muiden iloa", ja ehdottikin siksi, että kuusi vain siirrettäisiin kauas hänestä. Jolla on lupa tehdä etätyötä, kunnes kuusi on poistettu työpaikalta.

Lue myös:

    Uusimmat