Jo 4-vuotiaana Mensan jäseneksi: Pikkupojalla sama älykkyysosamäärä kuin Albert Einsteinilla!

Vasta 6-vuotiaan Sherwyn Sarabin älykkyysosamäärä on noin 160. Samaan lukemaan ovat aikaisemmin yltäneet muun muassa fyysikot Stephen Hawking ja Albert Einstein. 

Tältä pikkupojalta odotetaan suuria – vasta 6-vuotias Sherwyn Sarabi on noussut otsikoihin älykkyytensä ansiosta. Hänen älykkyysosamääränsä on testien mukaan noin 160. 

– Olen aina rakastanut matematiikkaa, pidän siinä kaikesta, erityisesti algebrasta. On vaikeaa selittää, miksi osaan sitä, se vain tuntuu luonnolliselta, poika kertoo Mirror-lehden haastattelussa. 

Vaikka matemaattiset aineet ovat pojan suosikkeja, hän on Amanda-äidin mukaan lahjakas kaikessa, mihin ryhtyy. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Äiti Amanda kertoo, että hän opiskelee paljon Sherwynin kanssa myös koulun jälkeen, sillä koulussa saatavat opit eivät ole tarpeeksi pienelle pojalle – hän janoaa lisää. 

– Hän haluaa saada lisäopetusta oppiakseen, muuten hän tylsistyy. Aikaisemmin hän keksi pahojaan, mikäli hän ei saanut koulussa tarpeeksi haasteita, äiti kertoo. 

Englannissa lapset aloittavat koulun noin neljän vuoden iässä. 

Äidiltä kirja lapsineron kasvattamisesta

Amanda Sarabi on kirjoittanut myös Sherwyns's Progress -kirjan lapsineron kasvattamisesta

Kuinka älykäs itse olet? Tällä testillä se selviää!

– Kun aluksi huomasin Sherwynin lahjat, olin hämmentynyt. 

– Hän on ollut nopea oppimaan koko ikänsä. Yhden vuoden iässä hän osasi kaikki värit, kahden vuoden ikäisenä hän osasi luetella kartastosta maat ja 4-vuotiaana hän pääsi Mensan jäseneksi korkealla älykkyysosamäärällään. 

Äidin mukaan hän on joutunut opiskelemaan paljon lahjakkaiden lapsen kasvatukseen ja tukemiseen liittyvistä asioista, joten hän halusi jakaa kokemuksensa ja tietonsa itsekin eteenpäin kirjan avulla.  

Video: 2-vuotias Sherwyn Sarabi esittelee maantiedon taitojaan

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lue myös:

    Uusimmat